Na Mont Everestu pronađena tela četvorice alpinista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2017, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Mont Everestu pronađena tela četvorice alpinista

Nepalski šerpasi pronašli su beživotna tela četvorice alpinista u dva šatora u Kampu Četiri na 8.000 metara visine na Mont Everestu tokom protekle noći, saopštili su danas zvaničnici.

Njihovim stradanjem, broj poginulih alpinista na najvišoj planini na svetu popeo se na 10 tokom ovogodišnje alpinističke sezone, preneo je AP.

Za sada se ne zna uzrok njihove smrti niti njihov identitet, navodi američka novinska agencija.

AFP pak javlja da su lokalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mediji izvestili da su dvojica preminulih alpinisti, a dvojica šerpasi vodiči.

Nepal je ove godine odobrio 371 alpinisti da se popne na Mont Evrerest.

Tokom ovogodišnje sezone, koja se završava krajem maja 10 alpisnista je izgubilo život na Mont Everestu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PLANINA SMRTI Na Mont Everestu pronađena tela četvorice alpinista

Izvor: Blic, 24.Maj.2017

Nepalski šerpasi pronašli su beživotna tela četvorice alpinista u dva šatora u Kampu Četiri na 8.000 metara visine na Mont Everestu tokom protekle noći, saopštili su danas zvaničnici...Four climbers, including a 50-year-old doctor from Alabama, die near top of Mount Everest. https://t.co/NtSRkeS9jL...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.