Izvor: eKlinika.rs, 01.Maj.2024, 13:01

Kako zagađenje vazduha može da izazove određene simptome depresije kod adolescenata

Zagađenje vazduha i izloženost ozonu povezana je sa porastom simptoma depresije kod adolescenata tokom vremena, čak i u naseljima koja ispunjavaju standarde kvaliteta vazduha, navodi se u novom istraživanju koje je objavila American Psychological Association. Ozon je gas koji nastaje kada različiti zagađivači iz fosilnih goriva poput izduvnih gasova motornih vozila, elektrana i drugih izvora reaguju na sunčevu svetlost. Viši nivo ozona povezan je sa različitim fizičkim oboljenjima, uključujući astmu, respiratorne viruse i preranu smrt od respiratornih uzroka.
Zagađenje vazduha utiče na pojavu 4 simptoma depresije Ova studija je prva koja povezuje nivo ozona sa razvojem simptoma depresije kod adolescenata...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.