Izvor: Blic, 23.Maj.2017, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NESREĆA U INDIJI Autobus pao u klisuru, poginulo najmanje 13 osoba

Najmanje 13 osoba je poginulo, a sedam je povređeno danas u Indiji, kada je autobus pao u klisuru dubine oko 150 metara, na planinskom severu zemlje, saopštila je policija.

#Uttarakhand: 4 people killed, 7 injured when bus carring pilgrims fell into Bhagirathi river near #Nallupani in #Uttarkashi district. pic.twitter.com/yKdIIszHbf

Lokalni policijski zvaničnik izjavio je da su spasioci pronašli 13 tela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da traže još 10 ljudi.

Za sada nije poznat uzrok nesreće u indijskoj saveznoj državi Utarakand, u oblasti oko 400 kilometara severoistočno od Nju Delhija.

Utarakand je popularna destinacija turista koji se sklanjaju od nesnosnih vrućina indijskih ravnica, a posećuju je i verski hodočasnici zbog četiri grada s drevnim hramovima.

Na indijskim putevima godišnje pogine više od 110.000 ljudi, a među uzrocima najvećeg broja nesreća su neoprezna vožnja, loše održavani putevi i stara vozila.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pronadjena tela četiri planinara na Mont Everestu

Izvor: Beta, 24.Maj.2017, 08:08

Spasioci su pronašli tela četiri planinara u šatoru na Mont Everestu, čime se broj poginulih u ovoj sezoni povećao na deset, saopštili su danas nepalski zvaničnici.Nastradale planinare pronašao je spasilački tim poslat da pronadje telo slovačkog planinara koji je tokom vikenda umro na planini,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.