NORVEŽANIN POBESNEO U PEKINGU: Imamo pravi haos sa informacijama! Markus je mali diktator

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2022, 14:09

NORVEŽANIN POBESNEO U PEKINGU: Imamo pravi haos sa informacijama! Markus je mali diktator

Nije zadovoljan odlukom direktora trke.

Norveški alpski skijaš Ketil Jansrud ogorčen je na organizatore treninga u spustu zbog odluke da se prekine trening.

Zbog jakih udara vetra, direktor trke Markus Valdner je rešio da otkaže nastavak treninga, ali tek pošto je dozvoljeno trojici skijaša da odvezu deonicu.

Stazu su prešli Matijas Majer, Krištof Inerhofer i Aleksander Omot Kilde, koji su se na cilju požalili da su uslovi na stazi bili nenormalni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Jansrud je ljut jer smatra da je time što im je dozvoljeno da startuju, a Valdnera je nazvao "diktatorom".

- Nije u redu da urade tako nešto na taj način. Imamo pravi haos sa informacijama. Imate utisak da je Markus mali diktator tako da je bilo teško biti vrhunski sportista i da nemate ideju da li će se dalje voziti ili ne. Istovremeno, primetite da postoji velika razlika između onih koji su se spustili dole i onih koji nisu. Osećate da ste kolektivno pokradeni time što vam je uskraćen trening danas, tako da je način na koji je sve urađeno krajnje problematičan - rekao je Jansrud.

On je dodao da je vreme da se mnogo toga promeni.

- Vreme je da se stvari kažu na pravi način. To ima veze sa komunikacijom. Mi smo marginalan sport u kom vetar i broj treninga mogu da utiču na rezultat i stanje mnogih na stazi. Moramo da imamo formu komunikacije i proces donošenja odluka, da imamo jasan set pravila. U redu je imati malo leda u stomaku, kada sportisti imaju adrenalina, to pomaže. Otuda, dobro bi bilo da imamo pola sata razgovora sa onim na cilju i onim na startu i doneti dobro promišljenu odluku. Mi smo skup profesionalaca koji zavisi od poverenja u funkcionisanje sistema i dobre odluke. Danas smo stekli utisak da je sve nekako palo sa neba. Možda je bila prava odluka, ali očigledno je da su emocije prisutne - besan je bio Norvežanin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.