Možda nije najveći radnik, ali je na momente umetnik - Katai častio zvezdaše utakmicom bez stresa (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 16.Avg.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Možda nije najveći radnik, ali je na momente umetnik - Katai častio zvezdaše utakmicom bez stresa (VIDEO)

Crveno-beli u Surdulici slavili sa 2:0

Aleksandar Katai je "miner" prvog reda. Karakterističan beg Zvezdinog kreativca, a zatim savršeno precizna dijagonala u 64. minutu ultra borbenog meča u Surdulici podigla je južnu prugu u vazduh! Možda trener aktuelnog vicešampiona Miodrag Grof Božović može da parafrazira onu antologijsku rečenicu iz domaćeg ostvarenja: "Svakim danom u svakom pogledu sve više napredujemo". Nije Zvezda bila atraktivna i spremna >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da uraganskim napadima sravni rivala za zemljom kao u sudaru sa Čukaričkim, ali je u pravom južnjačkom ambijentu bila strpljiva, ne radeći u korist svoje štete. To joj se isplatilo trećom uzastopnom prvenstvenom pobedom kojom je posle tragičnog sezone večitom rivalu pobegla pet bodova (istina uz meč više).

Da su birali crveno-beli verovatno ne bi izabrali bolji trenutak da prozovu kreativni zanos Aleksandra Kataija. Kada su duge noge Marka Grujića i Mičela Donalda počele da otkazuju, koje su bile pravo vezivno tkivo gostujućeg tima, a Radnik počeo ozbiljno da diše, kraj je odsvirao individulani kvalitet mirnog Srbobranca. Biće to samo jedan važan detalj istorijskog gostovanja Crvene zvezde na jugu Srbije. U pravoj fudbalskoj atmosferi, bez petparačkih vređanja sa tribina, domaćin je pokazao zašto tako dugo nije bacio koplja u trnje na domaćem bunjištu. Ali morao je da stisne ruku boljem - 0:2

Nije to bio evropski nivo fudbala, miljama je to bilo daleko, ali dešavanja u prvom poluvremenu u Surdulici jasno su svima stavila do znanja zašto je Superligi potrebna provincija. I to u najbojem fudbalskom smislu. Iako je njihov tim krcat starih superligaških "kajli" igrači Radnika su pravim profesionalnim faulovima ubili ofanzivnu kreaciju Božovićeve ekipe. Možda još Surduličani nisu prošli elitnu incijaciju, ali su startovima na nož, profesionalnim faulovima, jasno Beograđanima stavili do znanja da južna pruga pripada njima.

Portugalac Ugo Vijeira je bespomoćno širio ruke posle svakog nasrtaja Ljube Baranina koji je savršeno precizno znao da ne troši kredit kod autoritativnog Milorada Mažića. Isto tako "mršavko" Srđan Plavšić stropoštao se na zemlju sa obe ruke, kao Nemci posle ataka Prleta i Tihog,  nakon što mu je iskusni Vladan Pavlović nabio lakat direktno u zube... Proradio je u tim trenucima inat u malom telu pridošlice iz Subotice koji je nastavio da se nudi, ali je on svoju šansu promašio još u začetku kada nije iskoristio pas ispod zemlje Uga Vijere.

Trube na tribinama stadiona Radnika, kao sastavni deo južnjačkog kolorita, i melodija narodnjačkog evergrina. "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine", dala je krilma motivisanim domaćim fudbalerima da krenu napred. I nije da nisu pokušavali. Vezisti Arsiću nedostajalo je samo malo više koncentracije u petercu Zvezde, Pavlović je iz slobodnjaka uputio bombu koja je završila na Rajkovićevim prstima, a potom je Vukašin Jovanović skidao loptu sa gol linije. Delovala je Zvezda pismenije, ali je svaki aut Radnika raspaljivao adrenalin domaće publike koji su povicima "Ljuba, Ljuba" osećali da domaći "kvotrebek" donosi miris opasnosti pred gol Zvezde...

Crveno- beli u Surdulici nisu imali žute defanzivne rupe, njihov osnovni sastojak u ovosezonskim partijama, ali u napadu nisu bili ubedljivi. Energični tandem Vijeira Plavšić uzalud je očekivao ispomoć od bledog i sakrivenog Idana Vereda, dok je Katai samo povremeno bio u ritmu! Suviše je to bilo malo aduta da se otvori brava nabrijanog Radnika.

Dok su domaći navijači čuvenim južnjačkim vokabularom častili Miodraga Grofa Božovića on je podignutim palcem i osmehom možda nagovestio da je u svlačionici skovao pobedničku taktiku. Uvođenje Jovića raširilo je Zvezdine napade. Nije uspeo Vijera da kolosalnu šansu pretvori u gol, ali višak prostora nanjušio je Katai i doneo Zvezdi vredna tri boda. Tada je postalo jasno da će Radnik morati da se zadovolji samo prvom takmičarskom utakmicom sa Zvezdom. Tačku je stavio rezervista Stojanović ,mada je u jednom trenutku na semaforu pisalo 0:3, što je bio povod da se navijači Crvene zvezde dobro zabavljaju povicima: "Hoćemo četvrti".

Zvezdi je i bez trećeg posle gostovanja u južnoj Srbiji puna šaka brade.

RADNIK - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:2)

/Katai 64, Stojanović u 79/



Stadion: Radnika;

Gledalaca: 3300;Ž

Sudija: Milorad Mažić (Vrbas)

RADNIK: Grujičić, Putinčanin, Krstić, Baranin, Pavlović - Ovusu, Milovanović, Stanković, Arsić (od 69. Zakaria), Pejčić, Stojanović (od 35. Jovanović).

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Petković - Pavićević, Jovanović, Anđelković - Donald, Grujić, Vered (od 46. Jović), Kataji, Plavšić (od 68. Stojanović) - Vijeira.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.