Monti Vilijams nasleđuje Kokoškova u Finiksu

Izvor: RTS, 04.Maj.2019, 03:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monti Vilijams nasleđuje Kokoškova u Finiksu

Pomoćni trener Filadelfije Monti Vilijams dogovorio je sa Finiks sansima da u narednih pet godina bude prvi trener tima iz Arizone, javljaju američki mediji.
Vilijamsa su pored Sansa na klupi želeli i Los Anđeles lejkersi i Klivlend kavalirsi, ali se on odlučio da postane naslednik Igora Kokoškova. 

"Sunca" su sezonu završili na poslednjem mestu Zapadne konferencije sa skorom od 19 pobeda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i 63 poraza, nakon čega je srpskog stručnjaku uručen otkaz.
Bitnu ulogu u ovim promenama odigrao je Džejms Džons, koji je nedavno promovisan u generalnog menadžera franšize i trenerska rokada je njegova prva velika odluka na toj poziciji.
Vilijams ima iskustva u samostalnom trenerskom poslu, pošto je od 2010. do 2015. godine bio prvi trener Nju Orleansa (skor 173-221), a bio je i pomoćnik u Portlandu i Oklahomi.
Kako su saopštili Siksersi, Vilijamsov trenutni tim, on će ostati sa ekipom do kraja plej-ofa u kojem trenutno igraju polufinale Istoka protiv Toronta i vode sa 2:1.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.