Izvor: Luftika.rs, 12.Maj.2024, 11:05
Onkolozi saglasni da ovu hranu moramo prestati da jedemo
Uživate li u sendviču s kobasicom, kolačima ili pivu? To je hrana koje bismo se trebali kloniti ako želimo smanjiti rizik od raka.
Tako tvrde onkolozi, prema kojima hemikalije dodane mesu, alkohol, prekomerna konzumacija šećera i masti mogu povećati rizik od raka debelog creva, dojke i jetre.
Prerađeno meso
Kobasice, slanina, salame, šunka i kobasice primeri su prerađenog mesa za koje se zna da povećavaju rizik od raka. Prerađeno meso je svako životinjsko meso koje je tretirano kako bi mu se produžio rok trajanja ili poboljšao ukus.
To se često postiže dodavanjem hemijskih konzervansa, kao što su nitrati. Meso se takođe može prerađivati sušenjem, dimljenjem ili soljenjem.
Svetska zdravstvena...
Pogledaj vesti o: Pivo