Izvor: Luftika.rs, 12.Maj.2024, 11:05

Onkolozi saglasni da ovu hranu moramo prestati da jedemo

Uživate li u sendviču s kobasicom, kolačima ili pivu? To je hrana koje bismo se trebali kloniti ako želimo smanjiti rizik od raka.
Tako tvrde onkolozi, prema kojima hemikalije dodane mesu, alkohol, prekomerna konzumacija šećera i masti mogu povećati rizik od raka debelog creva, dojke i jetre.
Prerađeno meso Kobasice, slanina, salame, šunka i kobasice primeri su prerađenog mesa za koje se zna da povećavaju rizik od raka. Prerađeno meso je svako životinjsko meso koje je tretirano kako bi mu se produžio rok trajanja ili poboljšao ukus.
To se često postiže dodavanjem hemijskih konzervansa, kao što su nitrati. Meso se takođe može prerađivati sušenjem, dimljenjem ili soljenjem.
Svetska zdravstvena...
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.