Monako igrao prvo, Borusija drugo poluvreme, na kraju Kneževi srećniji! (video)

Izvor: Sportske.net, 12.Apr.2017, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monako igrao prvo, Borusija drugo poluvreme, na kraju "Kneževi" srećniji! (video)

Fudbaleri Borusije Dortmund i Monaka sastali su se u 1/4 finala Lige šampiona, u odloženom terminu, nakon jučerašnjih terorističkih napada u blizini stadiona nemačke ekipe.

Utakmica je trebalo da bude odigrana juče, ali je zbog eksplozija, za koje su kasnije teroristi preuzeli odgovornost, odložena za danas od 18 sati i 45 minuta.

Meč je danas odigran, sve je prošlo u najboljem redu, a izabranici Leonarda Žardima nastavili su sezonu iz snova, kako su slavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na gostovanju u Dortmundu rezutatom 2:3 (0:2).

Na samom startu domaćin je imao inicijativu ali kao da je gostima trebalo nekih 15ak minuta da se zagreju. Od tog trenutka pa sve do kraja prvog dela igre, samo je jedan tim postojao na terenu, a to je bio Monako.

Igrao se 16. minut, kada je Sokratis Papastatopulos oborio Mbapea sa leđa u svom kaznenom prostoru, glavni arbitar je odmah pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Fabinjo, ali je bio neprecizan, kako je promašio čitav gol.

Na njegovu sreću, sudije su dva minuta kasnije bile neoprezne, pa je Kilijan Mbape iz ofsajda, na asistenciju Lemara, zatresao mrežu Burkija, gol nije poništen, kako sudije nisu uočile da se mladi napadač "Kneževa" našao u ofsajdu.

Taj pogodak možete pogledati OVDE.

Samo 15 minuta kasnije, velika greška Svena Bendera. Centrirao je Andrea Rađi sa leve strane, Bender je u skoku pokušao da iscenira prekršaj, ali je umesto toga samo zakucao loptu glavom u sopstvenu mrežu.

To je bilo sve od prvog dela igre, a Tuhelovi izabranici kreću daleko agresivnije i angažovanije u nastavku.

Nakon samo osam minuta, Osman Dembele je bio u prilici, ali su hitri defanzivci Monaka uspeli da odreaguju na vreme i izblokiraju njegov udarac iz kaznenog prostora.

Na svu sreću po domaći tim i navijače, četiri minuta kasnije Dembele je imao više sreće. Kagava je izbio sam pred Subašića, nesebično je progirao Francuza, koji lako trese nebranjenu mrežu.

Nastavili su fudbaleri Borusije sa terenskom inicijativom, ali je onda umalo usledio hladan tuš. Falako je nakon sjajne lopte Lemara bio u dobroj prilici, ali je ipak neprecizno šutirao, lopta je otišla preko gola Romana Burkija.

Takve sreće nije švajcarski golman bio tri minuta kasnije, kada je Pišček napravio katastrofalnu grešku, prosto je poklonio loptu Mbapeu, a 18-godišnji napadač gostujuće ekipe se stuštio ka golu domaće ekipe i efektnim udarcem postigao svoj drugi gol na meču.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.