Molili sudiju da prekine utakmicu – niko nije slavio pobedu 41:1!

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 12:48

Molili sudiju da prekine utakmicu – niko nije slavio pobedu 41:1!

Fudbalska utakmica u Španiji između ekipa mlađih kategorija UD Hihon Industrijala i Klub Marino de Luanka izazvala je brojne reakcije u toj zemlji.

Naime, pioniri Hihon Industrijala, igrači uzrasta 12 i 13 godina, slavili su neverovatnim rezultatom – 41:1!

O ovoj utakmici je pisala i ugledna "Marka", a u tekstu se navodi da je Hihon igrao "pod kočnicom", te da ni igrači ni njihov trener nisu uživali u igri.

Igrači Hihona u pojedinim momentima odbijali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da pređu centar.

"Bila je ovo utakmica koju nisam želeo da odigramo. Rotirali smo, svi su igrali, ali ja nisam želeo da igramo", rekao je trener Hihona.

Utakmica u mlađim kategorijama u Španiji traje 80 minuta, a posle prvog poluvremena rezultat je bio 17:0.

Kako prenosi "Marka", treneri ekipa su zamolili sudiju da prekine utakmicu već na poluvremenu, piše "Klix".

"Ne može, morate igrati 80 minuta", bio je kratak odgovor sudije.

Nakon samo nekoliko minuta u drugom poluvremenu igrači Hihona su postigli čak osam golova, kada je i kapiten ekipe od sudije zatražio prekid utakmice.

"Hej, zaustavi ovo jer ne možemo ništa drugo da uradimo, oni ne mogu. Ni ne žele da dobiju loptu", rekao je kapiten Hihona.

Ali, i to je bilo uzalud.

Na kraju utakmice igrači Hihona su pozdravljali i bodrili jednog po jednog fudbalera Marina.

Ono što je zanimljivo je da je rezultat u FS Asturije, pod čijom je ingerencijom liga u kojoj igraju Hihon Industrijal i Klub Marino de Luanko, službeno upisan kao 6:1.

Naime, maksimalna pobeda koja se službeno upisuje je pet golova razlike. Tako je Klub Marino de Luanko u ovoj sezoni u 19 utakmica službeno primio 100 golova, ali stvarno stanje je da su primili 366.

Marino de Luanko dolazi iz malog mesta sa samo 5.000 stanovnika, a i njihov trener je bio razočaran.



"Trudimo se da ohrabrimo decu koliko god možemo, ali gubimo iz nedelje u nedelju. To je demorališuće. Međutim, oni nastavljaju da dolaze na treninge sa entuzijazmom, ali imaju osećaj da će šta god da urade, rezultati ostati isti"
, poručio je trener ekipe iz Luanka.

Španski mediji pišu da Fudbalski savez razmatra različite metode prevencije ovakvih rezultata, s obzirom da trenutni sistem nije dovoljan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.