Modest igra - ubija! RB Lajpcig nastradao na Vezeru, Hof se osamio na četvrtom mestu...

Izvor: MozzartSport.com, 18.Mar.2017, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modest igra - ubija! RB Lajpcig nastradao na Vezeru, Hof se osamio na četvrtom mestu...

Ekipa Julijana Nagelsmana na pol poziciji pred finiš trke za Ligu šampiona

Leva, Auba, čuvajte se, ne znate ko vas juri! Antoni Modest ne staje i to što igra za daleko slabiju ekipu od Bajerna i Borusije ne smeta mu da se ravnopravno bori za titulu kralja strelaca Bundeslige i ne samo to - već i za najboljeg golgetera Evrope.

Jarčevi iz Kelna prekinuli su danas seriju loših rezultata i dobili inače tvrdu Hertu sa 4:2, a francuski golgeter postigao je het-trik. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << U prošlom kolu dva komada, sada tri - forma ovog momka je na vrhuncu u najvažnijem periodu sezone. Keln u poslednjih 20 godina nije imao ovakvog strelca, još od Tonija Polstera, i nema sumnje da će iskusni as tokom leta biti meta mnogih bogatijih klubova.

Jedan od najzanimljivijih susreta 25. kola rešen je u finišu prvog dela. Pri rezultatu 1:0 za Keln Modest je dva puta pobegao svojim čuvarima i u 36. i 38. minutu s dva ekspresna pogotka uništio goste iz Berlina.

A Leverkuzenu ni novi trener Tajfun Korkut ne pomaže. Poslednju šansu da uhvati priključak sa ekipama koje se bore za Ligu šampiona Verkself je propustio porazom na gostovanju u Hofenhajmu - 0:1. Zahvaljujući tome što je Herta pala u Kelnu i golu Sandra Vagnera Hof sada ima pet bodova viška na četvrtom mestu i postaje možda i prvi favorit za mesto u kvalifikacijama za elitu iduće sezone...    

RB Lajpcig je u krizi i to je posle novog, drugog vezanog, a trećeg poraza u poslednjih šest utakmica potpuno jasno. Ekipa Ralfa Hasenhutla izgubila je danas dosta glatko na Vezeru - 0:3. Verder je slavio četvrti put u poslednjih mesec dana i tako značajno popravio svoju poziciju u "ratnoj zoni" Bundeslige, gde se šest, sedam ekipa bori za goli život. Junuzović je u 34. minutu postigao sjajan gol za 1:0, a Bikovima definitivno presudio Grilič pola sata pre kraja nakon uigrane akcije posle prekida. Konačan rezultat postavio je Kajnc u poslednjim trenucima utakmice.

Slavio je još jedan davljenik - Volfzburg. Vukove je nedavno preuzeo Holanđanin Andris Jonker i taj tim sa njim deluje mnogo bolje nego do sada. Ovo im je sedmi bod u poslednja tri kola. Volfzburg i Verder sada su pobegli Hamburgeru koji je iza njih, na mestu koje vodi u baraž, tri boda.

U susretu Augzburg - Frajburg nije bilo pobednika - 1:1. Gosti ipak mogu da budu mnogo zadovoljniji podelom plena jer nisu ugroženi i sigurno jezde ka opstanku...

BUNDESLIGA - 25. KOLO

Petak:

Dortmund - Ingolštat 1:0 (1:0)

/Obamejan 14/

Subota:

Volfzburg - Darmštat 1:0 (1:0)

/Gomez 45+1/

Keln - Herta 4:2 (3:0)

/Osako 6, Modest 36, 38, 63 - Ibišević 50, Bruks 69/

Verder - Lajpcig 3:0 (1:0)

/Junuzović 34, Grilič 59, Kajnc 90/

Augzburg - Frajburg 1:1 (1:1)

/Stafilidis 39 - Niderlehner 30pen/

Hofenhajm - Leverkuzen 1:0 (0:0)

/Vagner 63/

18.30: Ajntraht - Hamburger

Nedelja:

15.30: Majnc - Šalke

17.30: Menhengladbah - Bajern Minhen

TABELA:

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.