Izvor: RTS, 27.Apr.2022, 22:33

Mirotić bolji od Lučića, Barsa vratila brejk Bajernu

Košarkaši Barselone savladali su u Minhenu ekipu Bajerna 75:66 i poveli 2:1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Odličnu partiju u domaćem timu pružio je Vladimir Lučić, ali je na drugoj strani fantastičan bio Nikola Mirotić. Sledeći meč na programu je u petak, takođe u Minhenu.
Ponadali su se košarkaši Bajerna da mogu da iznenade Barselonu, naročito posle pobede u "Blaugrani", ali je ekipa Šarasa Jasikevičijusa vratila brejk i ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ima prednost domaćeg terena.

Gosti su u Minhenu od prvog trenutka znali šta žele, već do poluvremena stekli ozbiljnu prednost, koju tim Andree Trinkijerija nije uspeo da nadomesti uprkos dobroj igri u drugom poluvremenu.
Veliki broj poena dozvolili su Bavarci gostima u prvoj četvrtini (26:17), koja je i odredila dalji tok meča, a već na poluvremenu Barsa je imala 18 poena prednosti - 49:31.
Probudio se domaći tim u nastavku, zaigrao znatno agresivnije u odbrani, što je donekle dalo rezultata - Barsa je u trećoj deonici zadržana na samo 10 poena.
Ipak, ključnu seriju gosti prave početkom poslednje deonice, kada su i definitivno odbili napad Bajerna, koji je do kraja uspeo da ublaži poraz - 75:66.
Vladimir Lučič je odigrao odličan meč za domaći tim postigavši 17 poena, ali ga je zasenio Nikola Mirotić koji je ubacio 25 i bio najzaslužniji za trijumf svoje ekipe.
Barsa je povela sa 2:1 u seriji koja se igra do tri pobede, a prvu meč loptu za plasman na fajnal-for imaće već u petak, kada je na programu novi duel u Minhenu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MIROTIĆ VODI KATALONCE KA BEOGRADU: Barselona savladala Bajern u Minhenu, blistali Lučić i Jaramaz

Izvor: Kurir, 27.Apr.2022

Košarkaši Barselone poveli su sa 2:1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, pošto su na gostovanju pobedili Bajern iz Minhena sa 75:66 (26:17, 23:14, 10:18, 16:17).

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.