Izvor: MozzartSport.com, 12.Jul.2020, 18:15

Miroslav Stevanović muči Zvezdu i iz Švajcarske, Sankt Galen je mnogo brz i pomalo divalj (VIDEO)

Takođe i uštopovan u Servetu

Nije najtraktivnija liga u Evropi, ali se igra bez stajanja u ritmu kakav se u Superligi ne viđa. I svako može svakome da pomrsi račune, ali zaista. Dan nakon što je Bazel savladao Jang Bojs sa 3:2 ni drugi kandidat za titulu šampiona Švajcarske nije uspeo da stigne do pobede. Sankt Galen je na gostovanju kod Servera imao gol prednosti, međutim, na kraju je morao da se zadovolji bodom iz remija od 1:1.

Apsolutno pravedan ishod meča >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << s obzirom na sve viđeno. Uz napomenu da je komotno moglo da bude i 2:2 i 3:3. Švajcarci prosto stilom kopiraju nemačku Bundesligu. Lopta samo napred, pa i po cenu da se pozadi izgubi ravnoteža. I još jednom: sve to u ritmu u kakav se u srpskom prvenstvu retko viđa.

Zašto toliko potenciramo domaći šampionat? Zato što rezultate Sankt Galena sa velikom pažnjom prate na obe strane Topčiderskog brda. Crvenoj zvezdi bi zbog statusa nosioca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona odgovaralo da Santk Galen bude šampion, a ne Jang Bojs, koji sada ima bod zaostatka. Sa druge strane, Partizan se nada suprotnom scenariju i tituli koja ide u Bern. I čas su zadovoljni jedni, čas drugi, jer u Švajcarskoj svaki bod mora krvavo da se zaradi.

U Sankt Galenu su bili na dobrom putu kada je iskusni desni bek Vensan Rufli već u 18. minutu opalio kao iz topa i doneo gostima prednost od 1:0.

Međutim, koliko god da je Sankt Galen opasan tim – a dosta je opasan – nije od onih koji znaju kako se kontroliše utakmica kad ima rezultat. Nema tu kalkulisanja, samo juriš, nekad i potpuno neracionalan zbog čega bismo čak rekli i da je to pomalo divlja ekipa.

U 61. minutu takav utisak je podvukao Miroslav Stevanović, koji je i u dresu Vojvodine umeo da napakosti Zvezdi (gol i asistencija u pobedi Voše od 2:0 iz oktobra 2011, pa još jedan pogodak u onih 3:0 iz decembra 2012). Nije njemu naravno Zvezda bila na umu kad je u 61. minutu uočio jednu od brojnih rupa u Sankt Galenovoj odbrani i hladnokrvno pogodio za konačnih 1:1.

U finišu jedan opravdano poništen gol Sankt Galena, ali i parada golmana Lorensa Ati-Zigija, koji je tako sprečio potpun preokret Serveta. Možda i zasluženi s obzirom na to da su domaći u drugom poluvremenu bili bolji tim na terenu.

Sankt Galen je ipak sačuvao bod i sada je prvi na tabeli, taman sa tolikom razlikom u odnosu na Jang Bojs, šest kola pre kraja prvenstva.

ŠVAJCARSKA 1 - 30. KOLO

Subota

Cirih - Sion **odloženo

Bazel - Jang Bojs 3:2 (1:0)

Nedelja

Lucern – Lugano 3:3 (0:2)

Servet – Sankt Galen 1:1 (0:1)

Tun - Ksamaks 2:0 (2:0)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.