Minimalac Sitija u derbiju kola

Izvor: B92, 18.Dec.2011, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minimalac Sitija u derbiju kola

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su Arsenal 1:0 (0:0) u derbi meču 16. kola Premijer lige i vratili se na prvo mesto na tabeli.

Jedini gol u zanimljivom duelu na "Itihadu" postigao je David Silva u 53. minutu posle prodora i šuta Marija Balotelija.

Oba tima imala su veliki broj šansi, ali su se Baloteli, Silva, Van Persi, Aršavin, Vermelen i ostali igrači ispromašivali. Siti je prvi put posle osam mečeva sačuvao svoj gol.

Prvu šansu imao je Kun Aguero >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je u desetom minutu šutirao visoko preko gola, nakon dodavanja Zabalete. Minut kasnije Argentinca je na vreme zaustavio Per Mertesaker, a Siti je nastavio sa pritiskom.

Arsenal je prvi put zapretio preko Žervinja, da bi u 23. minutu idealnu šansu propustio Mario Beloteli koji je zaobišao Metresakera, ali je njegov šut zaustavio golman Šćešni.

Gosti su bolje otvorili drugi deo, ali je ipak Siti prvi stigao do gola. Baloteli se sjajno otvorio na levoj strani, dobio loptu u prostro, ušao u kazneni i snažno šutirao ciljajući dalji ugao.

Njegov šut odbranio je Šćešni, ali je Poljak loptu odbio samo do Silve koji je sa nekoliko metara ubacio u mrežu. Siti je stigao do 50. pogotka u sezoni, iako je odigrano tek 16 kola.

Arsenal je mogao da brzo izjednači, ali je Hart ponovo bio oprezan zaustavivši šut Tia Volkota. U nastavku je Arsenal stvorio još dve dobre šanse, ali su igrači Arsena Vengera bili u ofsajdu.

Potom idelanu šansu za 2:0 propušta Samir Nasri, koji je na kraju proglašen za igrača utakmice, da bi nekoliko minuta kasnije Argentinac Zabaleta sjajnim udarcem sa 20ak metara zatresao stativu pored 'skamenjenog' Šćešnog.

Utakmica je bila otvorena do samog kraja, finiš je protkao u inicijativi Arsenala. U prvom planu bio je štoper Tomas Vermelen koji je sa dva udarca zamalo doneo bod gostima.

Prvo je posle pasa Artete iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog šutirao snažno po sredini gola, ali je oprezni Hart loptu izbacio u korner. Belgijanac je i u poslednjim momentima meča sa gotovo iste pozicije odlično šutirao, a ovaj pu lopta je prošla uz levu stativu.

"Građani" su se posle nekoliko sati vratili na prvo mesto na tabeli sa 41 bodom, dva više od gradskog rivala Junajteda koji je ranije u toku dana rutinski savladao Kvins Park Rendžers.

Arsenal je ostao na petom mestu sa 29 osvojenih bodova koliko ima i šestoplasirani Liverpul posle slavlja na "Vila Parku". Ispred Arsenala su Čelsi sa 32 i Totenhem sa 34 boda, nakon što su Spursi jedva pobedili Sanderlend u nedelju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREMIJER: Silva čuva Siti na vrhu

Izvor: Mondo, 18.Dec.2011

Golom Davida Silva u 53. minutu "građani" savladali Arsenal i zadržali prvo mesto na tabeli.

Nastavak na Mondo...

Mančini: "Važno"; Venger: "Gotovo"

Izvor: B92, 18.Dec.2011

Menadžer Mančester sitija Roberto Mančini smatra da je pobeda njegovog tima nad Arsenalom veoma bitna u borbi za titulu prvaka Engleske..."Bilo je veoma važno da ostvarimo pobedu u meču posle Čelsija, pošto tada nismo zaslužili poraz. Pokazali smo da smo želeli pobedu, ali znamo da je sezona...

Nastavak na B92...

Silva srušio Arsenal, pobede Junajteda i Liverpula

Izvor: TvojPortal.com, 19.Dec.2011, 08:59

Izvor: vesti online. Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su Arsenal golom Davida Silve, čime su odbranili lidersku poziciju Premijer lige, pošto je i Mančester Junajted zabeležio rutinski trijumf na gostovanju KPR 0:2.... . Vodeća ekipa engleske Premijer lige, Mančester Siti trijumfovao je...

Nastavak na TvojPortal.com...

Premijer liga čeka 20.000. gol

Izvor: B92, 19.Dec.2011

Engleska Premijer liga osnovana je 1992. godine, a ovih dana navijači na Ostrvu će čekati 20.000. gol u prvenstvu...Nakon 16. kola, odigranog proteklog vikenda, Premijerš je stigao do brojke od 19.982 postignuta gola, što znači da do velikog jubileja nedostaje još 18 golova...Sledeće kolo na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.