Izvor: TvojPortal.com, 19.Dec.2011, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silva srušio Arsenal, pobede Junajteda i Liverpula

Izvor: vesti online
Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su Arsenal golom Davida Silve, čime su odbranili lidersku poziciju Premijer lige, pošto je i Mančester Junajted zabeležio rutinski trijumf na gostovanju KPR 0:2.



Vodeća ekipa engleske Premijer lige, Mančester Siti trijumfovao je u derbiju 16. kola protiv Arsenala minimalnim rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je David Silva u 53. >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << minutu, nakon odbijene lopte koju je iz peterca sproveo u mrežu "tobdžija".
Ovaj sjajan meč opravdao je epitet derbija, jer je viđen odličan fudbal pun visokog ritma i sa mnogo šansi. Jedan od najboljih pojedinaca bio je golman domaćih Džo Hart, koji je u nekoliko navrata sjajnim intervencijama zaustavljao šuteve gostiju.
Arsenal je u drugom poluvremenu imao više od igre, postigao je i gol, koji je Van Persiju poništen zbog ofsajda, ali je ostao i utisak da je gost ostao oštećen posle očiglednog igranja rukom Mike Ričardsa u 72. minutu meča. Iako je glavni sudija Fil Daud u tom trenutku bio blizu, odlučio je da ne pokaže na "belu tačku".
"Građani" su sa nova tri boda stigli do kote 41, što je za dva poena više od gradskih rivala iz Mančester Junajted, koji su sigurnom igrom na gostovanju u Londonu, pobedili ekipu Kvins Park Rendžers rezultatom 0:2.
Trijumf je najavio Vejn Runi golom već u 52. sekundi utakmice, a "crveni đavoli" su tokom susreta propustili ogroman broj prilika, da bi tačku na utakmicu stavio Majkl Kerik sjajnim prodorom i golom u 57. minutu.
Opsirnije procitajte na ovom linku.

fudbalpremijer liga
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.