Minijatura Nikolića i Markovića, crveni Miletića, Partizanu tri boda!

Izvor: B92, 02.Sep.2018, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minijatura Nikolića i Markovića, crveni Miletića, Partizanu tri boda!

Fudbaleri Partizana pobedili su Bačku sa 1:0 u sedmom kolu Superlige Srbije na svom terenu u Humskoj.

Jedini gol za domaću ekipu je postigao Marković na početku drugog poluvremena, a Partizan je u poslednjih dvadesetak minuta igrao sa desetoricom jer je Nemanja Miletić dobio crveni karton.

Partizan još jednom nije odigrao efikasan meč u domaćem prvenstvu, ali je nastavio poteru za Crvenom zvezdom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je sada na trećem mestu sa 13 bodova, pet iza večitog rivala.

Nijedna od ekipa nije uspevala da stvori priliku tokom prvog poluvremena, ali je nešto bolje imao Partizan. Bačka je samo u prvih nekoliko minuta pokušavala da pritisne visoko odbranu Partizana posle čega su crno-beli počeli da napadaju i od 10. do 25. minuta stvorili najzrelije šanse.

Napadi iz kojih je Partizan pretio uglavnom su išli preko bokova, pa je prvo Zakarić u 15, a onda i Rikardo Gomeš mogao da postigne gol u 16. minutu.

Zakarić je posle centaršuta Valijentea bio sam na desnoj strani odakle je šutirao iz prve. Golman gostiju Bojan Zogović mu je odbranio, da bi već u sledećem napadu Rikardo "iz vazduha" gađao malo pored gola.

Izuzev solo prodora Mladenovića iz 24. minuta Bačka nije imala nikakvu šansu do tog trenutka, ali je u 25. minutu uspela da postigne gol posle prvog kornera na utakmici.

Gol je poništen zbog ofsajda, ali se posle toga Bačka oslobodila i do 37. minuta imala još dva napada preko Makarića i Jovanovića. Makarić je obišao Kljajića posle dodavanja kroz odbranu, ali je iz mrtvog ugla mogao samo pored gola, a Jovanović je previše driblao i komplikovao.

Partizan do kraja poluvremena nije imao nijednu dobru šansu, nisu ni gosti i ostalo je 0:0.

Domaći igrači su dali gol u 49. minutu. Jedna minijatura Nikolića i centaršut u stilu Kvarežme spoljnom do druge stative gde je bio Svetozar Marković rezultirali su pogotkom.

Marković je bio sam i lako je glavom poslao loptu u nebranjeni deo mreže za 1:0. Bačka je nakon toga krenula da napada, ali napadi Makarića i Gavrića nisu prolazili.

Najbolju šansu je do 70. minuta propustio Rikardo posle centaršuta Zakarića. Kasnio je koji centimetar, nije uspeo da zahvati loptu glavom. Već minut, dva kasnije Partizan ostaje i bez Rikarda i bez Nemanje Miletića na terenu.

Miletić je posle vrlo nesportskog starta na Makariću dobio crveni karton, a Rikardo je izašao da bi u igru ušao Vulićević i nadomestio isključenje defanzivca Partizana.

Bačka taj višak nije koristila na terenu jer je Partizan dobro zatvarao sredinu, pa u poslednjih dvadesetak minuta nije bilo pravih prilika i crno-beli su upisali novu pobedu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.