Mesi iz penala u 94 za slavlje Barse na Mestalji

Izvor: B92, 22.Okt.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesi iz penala u 94' za slavlje Barse na Mestalji

Ekipa Barselone savladala je Valensiju u uzbudljivom meču devetog kola Primere na Mestalji, golom Lionela Mesija iz penala u 94. minutu – 3:2 (1:0).

Ajmen Abdenur oborio je Luisa Suaresa, a Argentinac uspeo da savlada specijalistu za jedanaesterce na golu 'Slepih miševa' Dijega Alvesa za trijumf svog tima.

Gledali smo sjajan fudbal u Valensiji, pun preokreta, šansi i uzbuđenja na obe strane, pa ne bi bilo nezasluženo ni da je susret završen bez pobednika, ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobedom domaćina.

Barsa je povela u 22. minutu, takođe preko Mesija, ali se mora istaći da je glavni arbitar, zajedno sa pomoćnikom napravio veliku grešku jer je Suares, koji se nalazio u ofsajdu, zaklanjeo pogled golmana domaćina.

Gosti su do poluvremena imali još nekoliko odličnih prilika da dupliraju prednost, ali je Alves svaki put pravio neverovatne parade, dok se Mark-Andre ter Stegen istakao u poslednjim trenucima igre zaustavivši udarac Danijela Pareha.

Drugi deo igre počeo je fenomenalnom šansom za Ivana Rakitića, međutim – Hrvat odbijenu loptu posle šuta Nejmara da Silve umesto u praznu mrežu šalje u spoljni deo stative.

Samo 60 sekundi kasnije, Munir el Hadadi, pozajmljeni igrač Barse, postiže pogodak protiv svog matičnog kluba, kada je lepo ispratio dodavanje Pareha s boka i pogodio bliži ugao gola gostiju. Nije ekipa Čezarea Prandelija stala posle izjednačenja, nastavila je s pritiskom, a takav pristup isplatio joj se četiri minuta kasnije.

Nani je poslao divnu loptu na visinu penala, a Rodrigo zakucao loptu u mrežu. Ipak, nije dugo trajala ni prednost Valensije jer je njihova odbrana popustila pod naletima 'Blaugrane' već u 62. minutu.

Alves je ponovo uspeo da odbrani opasan udarac, ovoga puta posle pokušaja Serđija Busketsa glavom, ali je na njegovu nesreću odbio pravo do Suaresa koji je šalje u gol za izjednačenje.

Tempo susreta opao je posle novog poravnanja, delovalo je da neće biti pobednika na Mestalji, ali se sve to promenilo u trećem minutu nadoknade. Abdenur je oborio Suaresa za 'čist' penal, koji Mesi, iako ga je Alves pročitao, pretvara u tri boda za Barsu.

Prilikom proslave gola došlo je do manjeg incidenta jer je Nejmar pogođen flašicom u glavu, na šta je Mesi burno reagovao, a bilo je određenih čarki između igrača i na centru posle poslednjeg zvižduka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.