Meklarenovi vozači i Šumaher dominirali na prvim treninzima u Melburnu

Izvor: Blic, 16.Mar.2012, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meklarenovi vozači i Šumaher dominirali na prvim treninzima u Melburnu

Prvim testiranjima otvorena je nova sezona Formule 1. Na stazi u Melburnu najbolje rezultate na prva dva treninga ostvarili su vozači Meklarena Dženson Baton i Luis Hamilton, kao i sedmostruki prvak Mihael Šumaher za volanom Mercedesa.

Kiša koja je padala u Australiji onemogućila je vozače da izvezu brža vremena, pa je na prvom treningu najbolji bio Baton sa vremenom od 1:27,560 minuta, dok je Hamilton završio sa 0.245 sekundi zaostatka za timskim kolegom, a odmah iza njih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bio je Mihael Šumaher.

Ono što nije uspeo na startu, jeste na na drugom testiranju, kada je bio najbrži i time je sedmostruki šampion najavio da bi njegov Mercedes mogao da bude konkurentan ove sezone. Šumaher je izvezao vreme od 1:29,183 minuta, iza njega je bio Niko Hulkenberg, a na trećem mesto su našao Serhio Perez iz Zaubera.

Na prvim vožnjama na stazi "Albert park" nezapaženo je prošao Sebastijan Fetel, pošto je prvi trening završio na 11. mestu, a drugi jedno iznad, sa zaostatkom od 3.011 sekundi.

U subotu od 4 časa po srednjeevropskom vremenu na programu je poslednji trening, kvalifikacije su tri sata kasnije, dok je start prve trke ove sezone zakazan za nedelju od sedam sati po našem vremenu.

Povezane vesti: Kreće Formula 1! Fetel juri treću titulu, a petorica bivših šampiona njega Baton: Sledeća godina odlična prilika za novu titulu Iz Meklarena poručuju da ne odustaju od titule konstruktora Alonso trijumfovao na Silverstounu, Fetela poseta mehaničarima koštala prvog mesta Dominacija Fetela i Vebera na treninzima u Brazilu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.