Matematičar tvrdi: Nije gol, Partizan oštećen

Izvor: Večernje novosti, 25.Sep.2018, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matematičar tvrdi: Nije gol, Partizan oštećen

Ne stišava se polemika oko (ne)regularnog pogotka Zvezde na 158. večitom derbiju MATEMATIČAR iz Beograda Zoran Veljović utvrdio je danas naučnim metodama i proračunima da je izjednačujući gol Ričmonda Boaćija u meču sa Partizanom - neregularan! Bura oko tog pogotka koji je glavni arbitar Danilo Grujić priznao tek posle asistencije svog pomoćnika Nenada Đokića se ne stišava, pa je jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da se o 158. večitom derbiju i danas priča samo kroz prizmu spornog detalja iz 73. minuta, a ne kroz stručni osvrt o tome kako je Partizan bio bolji rival na terenu, iako se danima pravila veštačka slika o tome da se crno-belima u njihovoj kući "crno piše"...PROČITAJTE JOŠ: PARTIZAN ANGAŽOVAO STRUČNjAKE: Nije bio gol (FOTO) Arhitekta Veljović je analizu napravio pomoću elemenata nacrtne geometrije i drugih relevantnih podataka. Istakao je da su prilikom ovakvih analiza moguće greške, ali minimalne, koje ne utiču na krajnje dobijeni rezultat, kao i da je za ovakve analize potrebno znanje nacrtne geometrije. On je na priložene četiri fotografije sa preciznim proračunima upotrebio sve dostupne elemente, od dimenzija stadiona Partizana, terena u Humskoj 1, horizonta, tačnih pozicija kamera koje su snimale sporni momenat i položaja stativa i gol linije ispod južne tribine. Prema svim preciznim proračunima, Veljović je ustanovio da - lopta svojim celim prečnikom nije bila iza gol linije Stojkovićevog gola.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Oglasio se i sudija Đokić - Ovo je njegova poruka! (video)

Izvor: Sportske.net, 26.Sep.2018, 09:25

Dodatni pomoćni sudija koji je Danilu Grujiću signalizirao da prizna gol Ričmonda Boaćija našao se na udaru SMS huligana u prethodna dva dana. Evo šta poručuje Nenad Đokić...Više od 48 sati prošlo je od trenutka kada je sudija iz Niša Danilo Grujić označio kraj 158. "večitog" derbija,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.