Arhitekta: Evo dokaza da nije bio gol! (FOTO)

Izvor: Mondo, 25.Sep.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arhitekta: Evo dokaza da nije bio gol! (FOTO)

Partizanu se javio arhitekta Zoran Veljović koji je na osnovu nacrtne geometrije i matematike izračunao da gol za Zvezdu u 158. "večitom derbiju" nije trebalo da bude priznat.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Arhitekta Zoran Veljović samoinicijativno je kontaktirao FK Partizan i ponudio svoju analizu sporne situacije iz 158. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "večitog derbija".

U dopisu Partizanu, Veljović je naveo da je analizu napravio pomoću elemenata nacrtne geometrije i drugih relevantnih podataka.

Istakao je da su prilikom ovakvih analiza moguće greške, ali minimalne, koje ne utiču na krajnje dobijeni rezultat, kao i da je za ovakve analize potrebno znanje nacrtne geometrije.

Napomenuo je i da je na fudbalskoj utakmici bio samo jednom i da se dosađivao.

Evo šta je zaključio arhitekta Veljović:

Slika 1

"Ovde sam dobio elemente koje kasnije koristim u analizama. Dobio sam horizont, mesto kamere i ugao kamere u odnosu na stativu. Ugao kamere se poklapa sa linijom kaznenog prostora i tačkom  ivice terena što sam posle pokazao u ortogonalnoj projekciji u odnosu na teren. Na osnovu dimenzija stadiona dobio sam tačan ugao kamere na terenu".

Foto: FK Partizan/Zoran Veljović

Slika 2

"Iz relativnog odnosa parametara sa fotografije dobio sam stvarne odnose dimenzija na terenu, što je važno naročito da sam dobio dimenzije po dvema osama, što sam kasnije u ortogonalnoj projekciji koristio za stvarne podatke na terenu".

Foto: FK Partizan/Zoran Veljović

Slika 3 

"Ortogonalno dobio sam ugao kamere na terenu. Koristio sam dimenzije stadiona".

Foto: FK Partizan/Zoran Veljović

Slika 4 

Detalj, položaj lopte i stative. Jasno se vidi da lopta nije prošla gol-liniju.

Foto: FK Partizan/Zoran Veljović

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Vaše mišljenje - ♥️ za GOL ili komentar za NE?

Објава коју дели MONDO Sport (@mondorssport) дана 23. Сеп 2018. у 4:18 PDT

Pratite nas i na Instagram profilu MONDO Sport!

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

ARHITEKTA URADIO STRUČNU ANALIZU BOAĆIJEVOG POGOTKA: Izračunao da li je gol trebalo da bude priznat! OVO JE REZULTAT (VIDEO)

Izvor: Kurir, 25.Sep.2018

Arhitekta Zoran Veljović pozvao je Partizan tvrdeći da je dokazao da gol Ričmonda Boaćija u 158. večitom derbiju nije trebalo da bude priznat.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.