Maljkovićeva objavila spisak za kvalifikacioni turnir za Tokio

Izvor: B92, 31.Jan.2020, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maljkovićeva objavila spisak za kvalifikacioni turnir za Tokio

Selektor ženske reprezentacije Srbije Marina Maljković saopštila je spisak košarkašica za Olimpijski kvalifikacioni turnir.

Turnir će se igrati od 6. do 9. februara igrati u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Košarkašice će u Beograd pristizati po završetku klupskih obaveza, a ekipa će biti kompletirana u nedelju.

"Sve smo jedva dočekale ovo okupljanje. Svakom se radujemo, ali ovo je nešto posebno, jer ćemo imati priliku da pred našom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << publikom obezbedimo prolazak na Olimpijske igre", rekla je kapiten reprezentacije Jelena Bruks, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Košarkašice Srbije će prvu utakmicu igrati u četvrtak, 6. februara, protiv Sjedinjenih Američkih Država od 20.00.

U subotu, 8. februara u 17.00 protivnik će im biti Nigerija, a u nedelju u isto vreme Srbija će odmeriti snage sa selekcijom Mozambika.

"Očekuje nas izuzetno težak turnir. Nijednu ekipu ne smemo potceniti, pošto sve dolaze sa istim ciljem", rekla je Bruks.

Ona je navela da nacionalni tim neće imati mnogo vremena za pripremu i da je zato potrebna puna koncentracija "za mnogo informacija i detalja u narednih nekoliko dana".

"Neće biti nimalo lako, ali to je borba za Olimpijske igre i ne može biti drugačije", zaključila je Bruks.

Plasman na Olimpijske igre obezbediće dve najbolje plasirane ekipe uz Amerikanke, koje su se kao vladajuće svetske šampionke već kvalifikovale u Tokio.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.