Mali: 20.000 za penzionere iz realnih izvora, ne zbog izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2021, 10:05

Mali: 20.000 za penzionere iz realnih izvora, ne zbog izbora

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će pomoć penzionerima od po 20.000 dinara biti iz realnih izvora i da nije reč o predizbornom novcu.

Mali je za TV Pink rekao da je ta pomoć koji je predsednik Aleksandar Vučić najavio za penzionere u februaru sldeće godine dokaz kontinuiteta podrške države najugroženijima.

Ministar je rekao da je suficit budžeta u junu i julu ukupno 60 milijardi dinara, da je planiran minus od 198 milijardi dinara, a sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je 38,5 milijardi.

"Deficit je 1,3 milijarde evra manji nego što smo očekivali", rekao je on i dodao da je Srbija za pola godine ostvarila rast od 7,5 posto BDP-a.

Mali je ocenio da su primedbe da se pomoć daje uoči izbora besmislene i naveo više pomoći koje su do sada bile u vreme kada izbora nije bilo.

On je objasnio da su penzioneri razumeli državu u vreme finansijske konsolidacije posle 2014. godine i da je ta konsolidacija bila ključna za oporavak i rast Srbije.

"Veliko hvala njima, isplatićemo 20.000 dinara, bez obzira na izbore, jer je to naša politika", rekao je ministar finansija.

Mali je ocenio da državi ide dobro i da zato pomaže, te da se to ne radi iz izmišljenog novca kao što je to radila prethodna vlast.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

MINIMALAC VEĆI ZA 9,4 ODSTO Od 1. januara sledeće godine minimalna zarada PREKO 35.000 dinara

Izvor: Blic, 02.Avg.2021

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će pomoć penzionerima od po 20.000 dinara biti iz realnih izvora i da nije reč o predizbornom novcu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.