Majami nudio Jovića u razmeni za Lilarda – Portland bez razmišljanja odbio

Izvor: B92, 28.Sep.2023, 16:31

Majami nudio Jovića u razmeni za Lilarda – Portland bez razmišljanja odbio

Čelnici Portlanda nisu bili zadovoljni ponudom koju je Majami spremio za tada još uvek njihovog igrača Demijena Lilarda.

Ekipa sa Floride je dugo bila favorit za dovođenje jednog od najboljih košarkaša lige, štaviše i jedini kandidat u jednom trenutku.

Bilo je pitanje samo vremena kada će se dve strane dogovoriti, ali kako je vreme prolazilo do toga nije došlo pa su se ubrzo javili i drugi timovi.

Kako je preneo Šems Čarnija, Majami je za Lilarda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nudio Tajlera Hira, našeg Nikolu Jovića, tri pika prve runde, nekoliko druge runde, i zamene pikova u prvoj rundi drafta. To Blejzersima nije bilo dovoljno.

Umesto toga, prihvatili su ponudu Milvokija gde će Lilard nastaviti karijeru. Baksi će tako dobiti Demijena Lilarda, Sansi Jusufa Nurkića, dok će naredne sezone za Blejzerse igrati Diandre Ejton u trejdu tri tima.

Portland bi pored Ejtona trebalo da dobije i Džrua Holideja, Tumanija Kamaru i pika prve runde 2029. godine. Finiks će u svojim redovima, pored Nurkića, imati i Grejsona Alena, Nasira Litla i Keona Džonsona.

Lilard, šesti pik na draftu 2012, tokom svih ovih godina sedam puta je igrao na Ol-staru, 2018. je izabran u najbolju petorku lige, 2013. bio najbolji ruki, a ove godine pobedio je i u šutiranju trojki.

U proseku je beležio 25,2 poena, 6,7 asistencija i 4,2 skoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lilard želeo da ostane, u Portlandu ga odbili – kao i on njihov nepristojan zahtev

Izvor: B92, 29.Sep.2023, 09:14

Američki košarkaš Demijen Lilard nije želeo da napusti Portland kada je shvatio da nema ništa od prelaska u Majami...Sa Floride su poslali ponudu koja je uključivala Tajlera Hira, Nikolu Jovića i podosta budućih pikova i zamenu, ali to nikako nije bilo dovoljno...Na kraju su Baksi (u trejdu tri...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.