MURINJOVI TEŠKAŠI SLOMILI FEJNORD: Roma posle produžetaka do polufinala Lige Evrope (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2023, 00:00

MURINJOVI TEŠKAŠI SLOMILI FEJNORD: Roma posle produžetaka do polufinala Lige Evrope (VIDEO)

Gospodin Specijalni u pohodu na novi trofej.

Fudbaleri Rome plasirali su se u polufinale Lige Evrope posle pobede nad Fejnordom u drugoj utakmici, posle produžetaka su slavili domaći 4:1. U Roterdamu je bilo 1:0 za Holanđane.

Trener Vučice Žoze Murinjo odlučio je da od starta meča ne pošalje na teren uzdanice tima: Paula Dibalu i Tamija Ejbrahama i na kraju se ispostavilo da je to bila dobra odluka.

Upravo su njih dvojica bili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najsvežiji na terenu od ulaska u igru u 73. minutu meča i pogurali svoj tim ka mestu među četiri najbolja tima.

No, nije tako izgledalo pošto je Roma pre ulaska pomenutog dvojca imala prednost, golom Spinacole u 60. minutu, da bi deset minuta pre kraja Pajšao iskoristio nepažnju u odbrani domaćih i glavom doveo svoj tim na korak od polufinala.

No, potom na scenu stupaju Dibala i Ejbraham. Prvo je Argetinac samo minut pre kraja odveo meč u produžetak, da bi u dodatnih 30 minuta i Ejbraham dao svoj doprinos.

Non è mai decisivo per i capiscers del Twitter calcio. PAULO DYBALA #Dybala pic.twitter.com/WL1UX4Jw3A

— Francesco Fiore (@FrancescoFiore_) April 20, 2023

Umakao je Englez odbrani gostiju u 101. minutu, ubacio oštru loptu u srce šesnaesterca gde je priseban bio El Šaravi i doveo Olimpiko do transa.

U 109. minutu je rešeno pitanje pobednika, ponovo Ejbraham je bio u srcu svega. Šutirao je napadač u šesnaestercu gostiju, odbranio je taj udarac Bajlou, ali je na odbijenu loptu natrčao Pelegrini i poslao je u mrežu. Prvobitno je gol poništen, ali je odlukom VAR tehnologije ustanovljeno da je Ejbraham bio u dozvoljenoj poziciji. Još jedan detalj vredan pomena jeste crveni Himeneza u 120. minutu, posle starta nad Manćinijem.

Roma će u borbi za finale igrati sa Bajerom iz Leverkuzena koji je bio bolji od Union Sen Žiloe. Slavili su izabranici Ćabija Alonsa u Belgiji 4:1, posle nemačkih 1:1.

Pogledajte kako izgleda Beatris Moreira, devojka Giljermea Soareša fudbalera Brage 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Murinjo: Sad znate zašto sam osedeo

Izvor: B92, 21.Apr.2023

Fudbaleri Rome su posle velike drame i produžetaka protiv Fejenorda (4:1) izborili plasman u polufinale Lige Evrope.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.