MESTO U ISTORIJI: Rebeka Velč prva žena koja će suditi fudbalski meč Premijer lige

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Dec.2023, 18:58

MESTO U ISTORIJI: Rebeka Velč prva žena koja će suditi fudbalski meč Premijer lige

Deliće pravdu na utakmici Fulama i Barnlija.

Rebeka Velč će biti prva žena koja će suditi fudbalski meč Premijer lige Engleske, saopšteno je danas na sajtu tog takmičenja.

Velč (40) je određena za glavnog sudiju meča između Fulama i Barnlija, koji će biti odigran 23. decembra u Londonu. Engleskinja je na FIFA listi od 2015. godine, a leta ove godine je sudila mečeve na Svetskom prvenstvu za žene.

Muškarcima je sudila u Engleskoj u utakmicama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << FA i Liga Kupa, a u Premijer ligi bila je četvrti sudija na meču između Fulama i Mančester Junajteda 4. novembra.  Sledeće subote će konačno voditi i meč Premijer lige kao glavni sudija.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pisanje istorije ostrvskog fudbala: Rebeka Velč prva žena glavni sudija u engleskoj Premijer ligi

Izvor: Danas, 14.Dec.2023

Getty ImagesVelč i Alison sudiće utakmice Premijer lige tokom božićnog perioda Rebeka Velč biće prva žena koja će deliti pravdu u Premijer ligi na meču između Fulama i Barnlija 23. decembra. Arbitarska karijera za ovu četrdesetogodišnjakinju počela je 2010, a u januaru je postala prva žena...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.