MAJAMI: Viktor propustio svoje šanse

Izvor: Mondo, 23.Mar.2013, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAJAMI: Viktor propustio svoje šanse

Srpski teniser u drugom kolu turnira Masters 1000 serije poražen od Žoa Vilfrida Conge - 5:7, 3:6.

Viktor Troicki nije uspeo da napravi iznenađenje u susretu sa osmim "reketom" sveta, ali je pružio solidnu partiju i najavio da za njega dolaze bolji dani.

Troicki je sa 12. mesta ATP liste, u junu 2011, pao čak na 44. mesto i sada mora iznova da krči svoj put do elitnih pozicija, kroz susrete sa favoritima u ranijoj fazi turnira.

Žo Vilfrid Conga >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u subotu je bio daleko od svog maksimuma i šteta je što Viktor to nije uspeo da iskoristi. To se posebno odnosi na prvi set, u kojem je srpski teniser dva puta imao brejk prednosti, servirao je pri vođstvu od 5:4 i čak imao jednu set loptu.

Njegovo startno vođstvo od 2:0 "izdržalo" je do šestog gema, kada je lošim prvim servisom omogućio Congi da izjednači na 3:3.

Viktor je sjajno odigrao deveti gem, u kojem je napravio brejk bez izgubljenog poena i našao se na korak od 1:0 u setovima. Conga je na 40:30 preuzeo inicijativu, odigrao agresivno i zasluženo se izvukao - 5:5.

"Taj brejk" doneo je neverovatne preokrete. Bilo je 5:1 za Congu, pa 6:5 za Troickog, ali se Francuz izvukao i na svoj servis stigao do prve set lopte. Našem teniseru na mreži se "skratila" ruka i to je bilo 6:8...

Glavni posao u drugom setu Conga je odradio odmah - brejkom za 1:0 i to pošto je na 40:30 iz gotovo izgubljene pozicije zabeležio viner bekhendom.

Popularni "Muhamed Ali" rutinski je čuvao prednost do 4:3, kada je Troicki zapretio (30:40), a onda u najgorem trenutku napravio neiznuđenu grešku. Gubitak tog gema označio je i kraj njegovom otporu.

Conga nije hteo da čeka svoj servis, već je svojim četvrtim brejkom stavio tačku na, za njega, neočekivano težak duel.

Imao je Viktor sedam vinera manje i četiri neiznuđene greške više, a uz to osvojio "mršavih" 41 odsto poena na drugi servis. Ipak, hrabri uspon njegove forme pred Dejvis kup okršaj sa selekcijom SAD početkom aprila!

Tada u timu neće biti Janka Tipsarevića i za Srbiju bi bilo od ogromnog značaja da naš treći teniser donese bar jedan poen u singlu.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.