MAJAMI: Mariju titula i broj dva

Izvor: Sportski Žurnal, 31.Mar.2013, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAJAMI: Mariju titula i broj dva



Endi Mari (Velika Britanija) jeste novi šampion Majamija (tvrda podloga, 9.516.250 dolara), ali prema prikazanoj igri, nije bio puno bolji od Davida Ferera (Španija). Savladao ga je 2:6, 6:4, 7:6 (7:1).
(FOTO: Rojters)

Osvojivši titulu, on je pretekao Rodžera Federera na broju dva svetske liste. Ipak, nije sve išlo briljantno po Marija.
Prvi set je izgubio glatko. Bilo 5:0 za Španca, posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << nepunih dvadeset minuta igre. Mari je delovao indisponirano, bio ljut na sebe, jer mu ništa nije polazilo za rukom. Osvojio je dva gema, ali Španac je ipak slavio sa 6:2.
Drugi set i nova borba. Endi se probudio, više nije pravio početničke greške, pa je uneo malo drame u meč. Doduše, nije ni Ferer briljirao, što je Mari iskoristio.
Fererova jedina greška je što nije iskoristio nervozu protivnika, već je počeo da pravi neiznuđene greške. To mu rival nije oprostio.
Treći set, u kojem su obojica odigrala punom snagom, bio je neizvestan do poslednjeg sekunda. Borili su se do poslednjeg atoma snage. Imao je Španac meč loptu, nije je iskoristio, pa je Mari izjednačio na 6:6. Onda sledi furiozan taj–brek u kojem je Mari počistio rivala sa terena – 7:1
Endiju je ovo 25. titula u karijeri, druga u 2013. Ovom pobedom je inkasirao 719.160 dolara i 1.000 poena, koji su mu pomogli da se nađe na koti dva. Ferer je kući otišao sa utešnih 350.970 dolara i 600 poena.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.