Ferer prokockao meč loptu zbog čelendža, Marej u taj-brejku uzeo titulu u Majamiju!

Izvor: Blic, 31.Mar.2013, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferer prokockao meč loptu zbog čelendža, Marej u taj-brejku uzeo titulu u Majamiju!

Posle polufinalnih, i u meču za titulu Majamija viđen je preokret! Endi Marej pobedio je Davida Ferera sa 2:6, 6:4, 7:6 i posle 2009. godine, ponovo postao šampion na ovom američkom turniru. Presudio je momenat kada je španski teniser imao meč loptu, a razmenu udaraca prekinuo je zbog čelendža, jer mu se učinilo da je Marej poslao lopticu van terena. Ipak, ona je okrznula liniju, a Ferer je potpuno pao u nastavku, koji je pripao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << škotskom teniseru.

Malo je falilo da na početku povede Endi Marej, ali dve brejk lopte nije iskoristio, što je Ferer kaznio, a zatim je uspeo da oduzme servis Britancu.

Usledio je gem u kom je Marej servirao i imao 40:0, da bi zatim sa pet uzastopnih poena Ferer došao do velikih 4:0. Opet je potom škotski igrač imao šansu za brejk, i skupo je platio nove greške. Ipak, vratio se u život osvojivši konačno gem za 5:1, zatim je napravio brejk, ali mu je istom merom uzvratio Ferer za osvajanje seta, i to bez izgubljenog poena.

Uloge su uvodu drugog seta zamenjene - Ferer je bio taj koji je grešio, imao je 19 neiznuđenih grešaka naspram Marejevih 10. Uz jedan brejk, Marej je poveo sa 3:1, Ferer je na 4:4 izjednačio brejkom, ali je propustio veliku šansu da se približi pobedi na svoj servis - posle 40:15, Marej je ponovo poveo, a zatim i dobro servirao za ulazak u treći set.

U narednom, sve do 3:3 niko nije uspeo da na svoj servis osvoji gem! Novi brejk je napravio Marej za 5:4, servirao je za pobedu, ali mu je uzvratio borbeni Ferer. Bio je zatim siguran na servisu, preokrenuo i dobio šansu za meč loptu. Usledio je tada ključni momenat, kada je zatražio čelendž misleći da je Marej pogrešio. Na njegovu žalost, lopta je zakačila liniju i dala Škotu nalet samopouzdanja.

U taj-brejku, Marej je samo jedan poen prepustio Fereru i došao do druge titule Majamija i pozicije iza Novaka Đokovića na ATP listi, pošto će prestići Rodžera Federera. Ferer ima za čim da žali, što se videlo i po suzama koje je suzdržavao nakon meča.

Španci i dalje neće po lepom pamtiti Majami - ovo je šesto finale koje je izgubio teniser iz ove države. Tri puta je poražen Rafael Nadal, jednom Serhi Brugera i Karlos Moja. Mala uteha za Ferera može biti skok na četvrto mesto, jer je ulaskom u finale osvojio bodove za prestizanje Rafaela Nadala.

Povezane vesti: Ferer: Razočaran sam jer mi je samo jedan poen falio za titulu Marej: Bilo je očigledno da se Gaske loše kretao na kraju, biće teško sa Fererom Preokret i u drugom polufinalu, Marej se za titulu bori protiv Ferera!

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marej odbranio meč loptu i osvojio titulu Majamija

Izvor: Vesti-online.com, 31.Mar.2013

Škotski teniser Endi Marej osvojio je Masters turnir u Majamiju, pošto je u finalnom meču savladao španskog tenisera Davida Ferera rezultatom 2:1, po setovima 2:6, 6:4, 7:6...Druga titula u Majamiju - Endi Marej.. ..Ferer je sjajno otvorio meč, iskoristio je greške Mareja i sa dva vezana brejka...

Nastavak na Vesti-online.com...

Marej: Finale je pokazalo draž čelendža, sreća je bila na mojoj strani

Izvor: Blic, 31.Mar.2013

Osvajač turnira u Majamiju Endi Marej rekao je posle finalnog meča i pobede nad Davidom Fererom da je imao sreću, pošto je loptica koja je mogla da ga odvede u poraz zakačila liniju. To se videlo posle čelendža koji je tražio španski teniser u poenu za meč loptu. .."Mučili smo se obojica,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.