Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2021, 23:54

„Ludi“ Sasuolo šokirao Napoli! Milanov „dostavljač pice“ zablistao posle Zlatanove bombe (VIDEO)

Rosoneri se digli posle dva vezana poraza i smanjili zaostatak Napolitanaca

Milan je opet za petama Napoliju!

U prošlom kolu je Sasuolo odmakao Rosonere od Napolitanaca i prvog mesta ali ih je večeras približio. Umalo da ih opet izjednači na prvom mestu... Iako je Napoli vodio 2:0 u gostima protiv Sasuola na kraju je spasavao živu glavu i bod - 2:2!

Nema Sasuolo pardona prema favoritima i malo mu je falilo da u roku od tri dana pobede dva najbolja tima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Serije A od početka sezone. VAR im je poništio pobedonosni gol u 93. minutu. A u većem delu meč je delovalo da će Napolitanci kući pevajući sa Mapei stadiona... Vodili su 2:0 i držali sve u svojim rukama.

Izjednačena borba se vodila u prvom poluvremenu. Iako su domaći imali više šuteva u gol, gosti su imali opasnije prilike. Ipak, golova posle prvih 45 minuta nije bilo. Čuvali su ih za drugo u kojem je viđen vatromet!

Prvo je u mreži Konsiljija završio šut da distance po zemlji a možete da pogađate ko je autor. Naravno, Fabijan Ruiz, čovek sa najpreciznijim "snajperom" van 16 metara u evropskom fudbalu. Potom je Dris Mertens nastavio fudbalski trans od vikenda i novim golom doneo Napolitancima velikih 2:0.

Ali ima i Sasuolo svoj ofanzivni arsenal, a u njemu prednjači Đanluka Skamaka. U prošlom kolu je postigao evrogol na San Siru da bi večeras zakucao projektil i u mrežu Napolitanaca i oživeo utakmicu u 71. minutu. Primio je loptu na grudi, a onda raspalio po njoj i poslao je pod prečku.

Odluka Lučana Spaletija da u 80. minutu zameni Kalidua Kulibalija ga je skupo koštala. U 89. minutu je Berardi cenbtrirao u kazneni prostor gostiju a Đan Marko posle nebeskog skoka postigao fenomenalan gol. Spaleti se ljutio i isključen je, a na putu do vslačionice je saznao da je njegov tim primio i treći gol!

Defrel je pogodio za preokret Sasuola, proslavio gol, ali je VAR poništio pogodak jer je Berardi prethodno napravio faul. Na kraju je Napoli izvukao bod i zadržao tačno toliku prednost nad Milanom.

A Milan se podigao posle dva vezana poraza. Na Marasiju je 3:0 savladao Đenovu koju sa klupe predvodi njegova legenda Andrij Ševčenko. Ali ni legendarni Ševa izgleda ne može da pomogne očajnim Grifonima... Majstorija Zlatana Ibrahimovića i dva gola najčudnijeg letnjeg pojačanja Žuniora Mesijasa su uveli Rosonere u mirnu luku i smirili situaciju posle serije slabih rezultata.

Svestan je bio i Stefano Pioli da mora nešto da menja posle teških neuspeha protiv Fiorentine i Sasuola pa je ozbiljno promešao karte. Oporavljeni Tomori se vratio u srce odbrane i uskočio umesto suspendovanog Romanjolija, a pozicije startera u odnosu na debakl protiv Sasuola su izgubili Benaser, Bakajoko, Leao i Salemakers. Šansu su od starta dobili Tonali, Kesi, Krunić i Žunior Mesijas. Promene su oičigledno urodile plodom.

Iako je Milan već u petom minutu doživeo hendikep kada je Kjer zbog povrede morao da ustupi mesto Gabiji, nije se to mnogo osetilo na igri Rosonera. Ali bi moglo da se oseti u narednim mečevima jer je Kjer povredio koleno i na prvi pogled nije delovalo nimalo dobro. A Danac je ipak komandant Milanove odbrane...

Milan je poveo već u devetom minutu pošto je Zlatan Ibrahimović bombom iz slobodnog udarca pogodio pored živog zida i ostavio Sirigua ukopanog. Možda je Đenovin golman mogao i bolje da postavi sebe i živi zid, ali to ne umanjuje novu majstoriju švedskog asa. Šut je bio fantastičan!

Imao je Ibra posle toga još jednu dobru priliku posle prodora i pasa razigranog Mesijasa ali ga je izblokirao Vanhojzden. Potom je Braim Dijaz gađao zamalo iznad gola, da bi u poslednjem minutu prvog poluvremena na scenu opet stupilo Milanovo „ružno pače“.

Brazilac Mesijas je letos došao iz Krotonea kao prilično šokantno pojačanje i na radost brojnih ljubitelja fudbalskih bajki, on nastavlja da piše svoju. Nekadašnji dostavljač hrane, fizikalac na građevini i fudbaler amaterskih italijanskih klubova je u 31. godini dobio šansu da zaigra za veliki klub i maksimalno je koristi.

Nakon što je udarcem glavom doneo Milanu pobedu protiv Atletika u Madridu, večeras je na sličan način pogodio i mređu Đenove za prvoligaški prvenac u dresu rosonera. Krunićev šut je izblokirao neko od Đenovinih igrača ali se lopta odbila tačno na glavu Mesijasu koji je lukavim udarcem glavom prebacio Sirigua.

Ali nije to bilo sve od Mesijasa. Gde je jedan, tu je i drugi. Brazilac je pokazao da ume i nogom. Majstorski je šutem iskosa pogodio u suprotan ugao Đenovinog gola za 3:0 u 61. minutu i sve je bilo gotovo... Mora se istaći da je Đenovine nade pre toga ubio Milanov golman Majk Menjan koji je fenomenalnom inetrvencijom na početku drugog poluvremena odbranio šut Ernanija i sprečio domaćina da se vrati u meč.

SERIJA A - 15. KOLO

Utorak

Atalanta - Venecija 4:0 (2:0)

/Pašalić 7, 12, Kopmajners 57/

Fjorentina - Sampdorija 3:1 (3:1)

/Kaljehon 23, Vlahović 32, Sotil 45 - Gabijadini 15/

Salernitana - Juventus 0:2 (0:1)

/Dibala 21, Morata 70/

Verona - Kaljari 0:0

Sreda

Bolonja - Roma 1:0 (1:0)

/Svandberg 35/

Inter - Specija 2:0 (1:0)

/Galjardini 36, Martinez 58pen/

Đenova - Milan 0:3 (0:2)

/Ibrahimović 9, Mesijas 45+2, 61/

Sasuolo - Napoli 2:2 (0:0)

/Skamaka 72, ferari 89 - Ruiz 51, Mertens 60/

Četvrtak

18.30: (1,88) Torino (3,70) Empoli (4,40)

20.45: (1,67) Lacio (3,90) Udineze (5,90)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Mnogo loše vesti za Napoli: Bez Kulibalija do dva meseca

Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2021, 19:19

Stub odbrane Napolitanaca mora na pauzu..Mnogima je sinoć bio čudan potez Lučana Spaletija da pri vođstvu od 2:1 u gostima protiv Sasuola izvede nezamenjivog komandanta odbrane Kalidua Kulibalija. Koliko je Senegalac bitan igrač za Napolitance pokazalo se i u poslednjih desetak minuta meča. Primili...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.