Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2021, 19:19

Mnogo loše vesti za Napoli: Bez Kulibalija do dva meseca

Stub odbrane Napolitanaca mora na pauzu

Mnogima je sinoć bio čudan potez Lučana Spaletija da pri vođstvu od 2:1 u gostima protiv Sasuola izvede nezamenjivog komandanta odbrane Kalidua Kulibalija. Koliko je Senegalac bitan igrač za Napolitance pokazalo se i u poslednjih desetak minuta meča. Primili su iz prekida izjednačujući gol, a u nadoknadi vremena još jedan koji je na njihovu sreću poništio VAR pa su makar izvukli bod.

Danas je stiglo i objašnjenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Nažalost po Napolitance, vrlo loše vesti...

Kalidu Kulibali je doživeo ozbiljnu povredu zadnje lože i čeka ga minimalna pauza od mesec dana. Da stvari budu još gore, taman kada se oporavi, moraće da se priključi rerezentaciji koja od 9. januara počinje učešće na Kupu afričkih nacija i najveći je favorit da dođe do finala koje je na programu 6. februara. U tom slučaju Napoli ne bi mogao da računa na Kulibalija puna dva meseca.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Izvesno je da će Kulibali zbog povrede propustiti prvenstvene mečeve kod kuće protiv Atalante, Empolija i Specije, ali i mnogo bitno gostovanje protiv Milana u jednom od ključnih derbija za Skudeto. Takođe, sigurno će propustiti meč protiv Lestera u Napulju u poslednjem kolu Lige Evrope. Ako ode na Kup afričkih nacija, što je praktično izvesno, propustiće gostovanja Juventusu i Bolonji, odnosno duele kod kuće protiv Sampdorije i Salernitane.

Senegalac je već godinama stub Napolijeve odbrane, a zamene nisu ni približnog kvaliteta. Do sada je uglavnom igrao u štoperskom paru sa Albancem Rahmanijem, a sada će na njegovo mesto da uleti neko od Rominih bivših štopera: Žuan Žezus ili Kostas Manolas. Veliki hendikep za Napoli koji od početka sezone vodi na tabeli Serije A i trenutno ima bod više od Milana i dva više od Intera.

I to nisu jedine loše vesti danas u Napulju. Sinoć su protiv Sasuola lakše povrede doživeli strelci Dris Mertens i Fabijan Ruiz i neizvesni su za meč protiv Atalante narednog vikenda.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.