Liverpul na pogon Nunjesa do trofeja, Siti neuigran pred start sezone VIDEO

Izvor: B92, 30.Jul.2022, 16:56

Liverpul na pogon Nunjesa do trofeja, Siti neuigran pred start sezone VIDEO

Fudbaleri Liverpula osvojili su prvi trofej u sezoni, popularni Komjuniti šild, pobedom nad Mančester sitijem – 3:1 (1:0).

U duelu osvajača prvenstva i Kupa iz prethodne sezone, ovog puta pobedu je odneo osvajač FA kupa koji je, čini se, više naštelovao ekipu pred start Premijer lige za sedam dana.

Ekipa Jirgena Klopa ovog popodneva na "King Pauer" stadionu u Lesteru delovala je uigranije i mnogo agresivnije, dok su izabranici Pepa Gvardiole još uvek u fazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uklapanja u njegove zamisli, ali pre svega, u napad sa Erlingom Halandom na čelu.

Nije to delovalo kako bi trebalo, ali sa takvim igračem, zasigurno je da će u nekom momentu "kliknuti".

Do tada, Liverpul će se šepuriti prvim trofejem u sezoni protiv, verovatno i ove sezone, glavnog kandidata za sve moguće trofeje u Engleskoj.

Liverpul je od starta bio mnogo konkretniji, pa je prvu šansu imao Mohamed Salah, a u 21. minutu došao do prednosti.

Upravo je Salah odložio loptu za Trenta Aleksander-Arnolda, a on poslao prelep udarac u dalji ugao, pri čemu je lopta zakačila Akea po glavi i promenila smer, dovoljno da od stative završi u mreži.

Bila je to nagrada za "crvene" za bolju igru u prvom poluvremenu, u čijem je delu Erling Haland imao dobru šansu za Siti, kao i Rijad Mahrez, ali je Adrijan bio siguran na gol-crti.

Međutim, u drugom poluvremenu je u par navrata pokazivao nesigurnost, koja je eskalirala u 70. minutu.

Udarac Fila Fodena je odbranio, ali veoma slabo, pa je kod odbitka kasnije Hulijan Alvares, mlada nada španskog fudbala, odlično reagovao i zatresao mrežu.

VAR je dugo većao, ali procenio da je sve bilo čisto i Siti je izjednačio.

Ipak, samo 10 minuta kasnije je video tehnologija bila na strani Liverpula, i to prilikom šuta glavom Darvina Nunjesa.

Pogodio je u ruku Rubena Dijaša u petercu i, iako je sudija Kreg Poson pokazao da se igra dalje, VAR je dosudio jedanaesterac.

Izveo ga je Mohamed Salah i veoma sigurnim udarce zatresao mrežu za 2:1.

Liverpul je došao do nove prednosti, a pobedu je u 94. minutu potvrdio Darvin Nunjes, novi ljubimac navijača Liverpula.

Na svu muku Sitija, Haland je u poslednjim momentima imao neverovatan zicer, ali je sa pet metara pogodio prečku umesto praznog gola, kao pokazatelj da Siti nije na potrebnom nivou pred start sezone.

Sva dešavanja iz Lestera pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Najbolji fudbal se vratio - Liverpul slomio Siti za prvi trofej u sezoni

Izvor: RTS, 30.Jul.2022

Fudbaleri Liverpula osvojili su prvi trofej u sezoni - Komjuniti šild, pošto su u Lesteru savladali Mančester siti sa 3:1. . Dani, nedelje i meseci prijateljskih i pripremnih utakmicama su iza nas - najbolji fudbal se vratio na velika vrata, uz veliku buku!..Lester je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.