Izvor: MozzartSport.com, 19.Avg.2020, 08:59

Lilard zavalio šamarčinu Lejkersima, Portland vodi! Batler opet dobio Vorena, Dragić delio lekcije (VIDEO)

Hjuston protiv Oklahome lakše nego što se očekivalo

Dobili su upozorenje, ali očigledno nije vredelo! Demijan Lilard nastavlja da pruža partije na nivou koji mu je doveo zvanje MVP “balona“ u Orlandu i zavalio je šamarčinu Lejkersima za vođstvo Portlanda u seriji! Portland je slavio rezultatom 100:93, a Lilard je novom izvrsnom rolom ukaljao veče kada je Lebron Džejms ispostavio brojke kakve nikada dosad nisu viđene u plej-of utakmicama.

Baš kako >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je i moglo da se pretpostavi, Lejkersi će imati pune ruke posla da izađu na kraj sa Portlandom koji je po kvalitetu rostera definitivno trebalo da ima bolju poziciju na tabeli Zapadne konferncije. Ovako, posle uvodnog poraza od Portlanda u svlačionici Lejkersa oglasili su se svi alarmi i situacija je prosta – sada Lejkersi moraju još više da zapnu, ili će uskoro biti na odmoru.

Demijan Lilard je ponovo bio izuzetno motivisan da Trejlblejzersima donese pozitivan rezultat. Utakmicu je završio s 34 poena, mada ne i najboljim procentima šuta (9/21), te po pet skokova i asistencija. Ali, imao je veliku podršku Si Džeja Mekoluma i Jusufa Nurkića koji su dopisali 21, odnosno 16 poena i čak 15 skokova. Karmelo Entoni je imao dabl-dabl sa 11 poena i 10 uhvaćenih lopti, ali je imao prilično loše šutersko veče – 3/11. Međutim, pobedu je doneo tim, vođen Demijanom Lilardom! Otkako je počelo razigravanje u Orlandu, Portland je imao zaostatak koji je morao da nadoknadi i praktično svaka utakmica je za ovu ekipu bila eliminaciona. A, kada su Patrik Beverli i Pol Džordž udarili pogrešnu žicu prozivkama da ga uskoro čeka odmor u Kankunu, Lilard više nema milosti ni prema kome.

Tako ni prema jednom od najvećih svih vremena. Lebron Džejms je dao celog sebe da Lejkersi uzmu pobedu i upisao 23 poena, 17 skokova i 16 asistencija, čime je postao prvi igrač u istoriji NBA plej-ofa sa minimum 20/15/15 u doigravanju! Istovremeno, sa 16 asistencija postavio je lični rekord u onim najvažnijim utakmicama.

Ništa nije pomoglo previše Lejkersima. Portland je već u prvom poluvremenu imao velikih 16 poena viška, čime je naterao protivnika da rovari rukama i nogama za pobedu još od starta susreta. Lilard je sa 15 poena u uvodnoj četvrtini podesio ton utakmice koja je kasnije dobila ovakav konačni rasplet. Doduše, Lejkersi su povratili ritam i na veliki odmor otišli samo sa poenom zaostatka (57:56), ali je Portland u trećoj četvrtini ponovo dodao gas, izvršio veliki pritisak na odbranu Lejkersa i u više manjih serija hvatao razliku za pobedu. Lejkersi jednostavno nisu uspeli da istrpe toliko udaraca s druge strane i položili su oružje.

Entoni Dejvis je imao 28 poena i 11 skokova, Kajl Kuzma je dopisao 14 poena i osam skokova, dok je Kentavijus Kaldvel Poup imao samo jedan poen i promašio je svih devet pokušaja iz igre za 29 minuta na parketu.

Odličan start plej-ofa ima i Majami koji je na krilima odličnog Gorana Dragića i raspucanog Džimija Batlera primirio Indijanu i slavio rezultatom 113:101.

U fokusu meča bile su stare razmirice Džimija Batlera i Ti Džej Vorena i njihov okršaj bio je ponovo pun varnica. Ipak, još jednu pobedu uzeo je Batler sa 28 poena i po četiri asistencije i ukradene lopte. Voren je upisao 22 poena, osam skokova i tri završna dodavanja. Ko ne zna, netrpeljivost između Batlera i Vorena traje još od prošlog januara, kada su razmenili nekoliko ružnih reči tokom susreta u Indijanapolisu. Posle te utakmice Batler je za Vorena kasnije rekao da je “đubre” i od tada jedan za drugog ne postoje.

Upravo su dve bitne Batlerove trojke na nešto više od dva minuta pre isteka vremena definitivno prelomile meč u korist Majamija, koji je tako otišao na nedostižnih 109:97. Ogromnu ulogu imao je i Goran Dragić koji je održao pravu lekciju košarke Malkolmu Brogdonu u poslednjoj četvrtini, kada je ubacio 14 od svoja 24 poena! Bem Adebajo je opet bio jako dobar sa 17 poena i 10 skokova, dok je Tajler Hiro s klupe doneo još 15 poena i četiri asistencije.

Utakmicu je obeležila i povreda Viktora Oladipa, kome je stradalo oko usred velike borbe za loptu u prvom poluvremenu... Majamiju je ovo četvrta pobeda na Pejsersima ove sezone.

Džejms Harden je sa 37 poena bio sasvim dovoljan da se pobedi Oklahoma sa ubedljivih 123:108. U odsustvu Rasela Vestbruka zbog povrede mišića, Harden je preuzeo dodatnu odgovornost i dopisao još 11 skokova, uz čak šest pogodaka sa distance. Danilo Galinari bio je najefikasniji kod Oklahome sa 29 poena, dok je Kris Pol bio na asistenciju do tripl-dabla sa 20 poena i 10 skokova.

NBA - rezultati

Indijana – Majami 101:113

/Voren 22 – Batler 28/

Hjuston – Oklahoma 123:108

/Harden 37 – Galinari 29/

LA Lejkers – Portland 93:100

/Dejvis 28 – Lilard 34/

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.