Liga šampiona sve jača, Turci odustali od Evrokupa! (foto)

Izvor: Sportske.net, 03.Jun.2020, 14:02

Liga šampiona sve jača, Turci odustali od Evrokupa! (foto)

Ovo takmičenje postaje sve atraktivnije.

Ritas, Darušafaka i Bilbao su već odabrali FIBA Ligu šampiona, a sada je to uradio još jedan turski tim, koji je prethodnih godina imao značajne role i u Evrokupu.

U pitanju je Tofaš iz Burse, koji je u nedavno suspendovanoj sezoni uspeo da se domogne i Top 8 faze EK, pa je tako i obezbedio plasman u to takmičenje i naredne sezone.

Ipak, odustali >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << su od ideje da i naredne sezone igraju u Evrokupu, pa ćemo ih gledati u Ligi šampiona, što je i zvanično potvrđeno.

Podsetimo da je FIBA ponudila mesto u ovom takmičenju i velikom broju timova sa Jadrana, među kojima je i beogradski Partizan. Još uvek se čeka na odluku "crno-belih", koji takođe imaju obezbeđeno učešće u Evrokupu naredne sezone.

Tofaš je u Bursi osnovan 1974. godine, a u dva navrata je osvajao i turski šampionat (1999, 2000).

U poslednjih par godina su se ustalili kao jedan od najboljih turskih timova, koji ima respektabilan budžet i veliki broj kvalitetnih stranih igrača u svojim redovima.

FIBA navodno nudi daleko veći novac za učešće od Evrolige, što je sve većem broju timova u trenutnoj situaciji (finansijska kriza zbog pandemije koronavirusa) veoma primamljivo, pa je jasno da nas u bliskoj budućnosti čeka još iznenađenje.

The #BasketballCL welcomes 2-time 🇹🇷 Champs @TofasSporKulubu! 🙌 pic.twitter.com/7OfDAMZl5z

— Basketball Champions League (@BasketballCL) June 3, 2020

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Peti klub prešao u FIBA Ligu šampiona uz poruku: Ovo takmičenje uskoro može da preuzme vodeću ulogu u Evropi

Izvor: MozzartSport.com, 03.Jun.2020

Od naredne sezone Liga šampiona i u Bursi..Turski Tofaš je postao peti klub koji je prešao u Ligu šampiona, nakon što su to učinili Fortitudo, Bilbao, Darušafaka i Lijetuvos Ritas...Klub iz Burse je u prethodne tri godine bio deo Evrokupa, a u nedavno poništenoj sezoni je bio deo grupe sa Partizanom..."Naš...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.