Izvor: MozzartSport.com, 03.Jun.2020, 14:47

Peti klub prešao u FIBA Ligu šampiona uz poruku: Ovo takmičenje uskoro može da preuzme vodeću ulogu u Evropi

Od naredne sezone Liga šampiona i u Bursi

Turski Tofaš je postao peti klub koji je prešao u Ligu šampiona, nakon što su to učinili Fortitudo, Bilbao, Darušafaka i Lijetuvos Ritas.

Klub iz Burse je u prethodne tri godine bio deo Evrokupa, a u nedavno poništenoj sezoni je bio deo grupe sa Partizanom.

"Naš klub je u Evrokupu od 2017. godine stekao važna iskustva. Želimo da se zahvlimo organizacijama Evrolige i Evrokupa. Zadovoljstvo nam je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << što možemo da objavio da je pozivnica od FIBA Lige šampiona pogodnija za klupsku strategiju. Smatramo da Liga šampiona ima sve veći zamah u Evropi i da može da postane kandidat za vodeću ulogu u evropskoj košarci u kraktom vremenskom roku, svojim poslovnim planom i sportskim kriterijumima", stoji u saopštenju Tofaša.

Da li ovo znači stvarno da će FIBA u skorijem vremenskom periodu pokušati da preuzme primat u Evropi ostaje da se vidi, ali su poslednji koraci bili više nego ozbiljni.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.