Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2021, 23:03

Liga Evrope: Galata ne može nikog da pobedi, Rapid završio posao

Minimalac Omonije protiv Flore

Teški dani na Bosforu. Evropska sezona Galatasaraja preti da se pretvori u totalni debakl.

Istanbulski Lavovi su pretrpeli težak poraz od PSV Ajndhovena u obe utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona, a do pobede nije mogao ni večeras kod kuće protiv Sent Džonstona u trci za Ligu Evrope – 1:1.

Još ispada da je Galata dobro prošla, pošto je od 56. minuta imala igrača manje zbog isključenja golmana Muslere. U >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << toj situaciji dosuđen je penal za Škote koji je Ker pretvorio u gol, ali samo dva minuta kasnije Turci su uspeli da izjednače preko Bojia. I do kraja – ništa.

Napadao je domaćin, koliko je mogao sa fudbalerom manje, Sent Džonston se odbranio i probaće sledeće nedelje kod kuće da napravi veliko iznenađenje i uzme „skalp“ turskog giganta.

Dok je većina mečeva završena „tesnim“ rezultatom, bečki Rapid je praktično već završio posao. Zeleno-beli su kod kuće pregazili Anortozis sa 3:0 i ostaje im na Kipru samo da verifikuju kartu za četvrto kolo.

Utakmica je bila prava „viktorija“ ispred gola Kiprana, Rapid je uputio čak 21 udarac na gol, a imao je dovoljno sreće i umešnosti da deo tih pokušaja pretvori u pogotke.

Pobedu Kipranima donela je Omonija, koja je minimalnim rezultatom savladala Floru – 1:0.

Povela je Omonija u 12. minutu preko Cionisa, ali posle toga nije uspevala da pronađe novi put do mreže. Bio je starter u domaćem sastavu Marko Šćepović, međutim, nije bio dovoljno ubojit ispred mreže Estonaca.

LIGA EVROPE, KVALIFIKACIJE – PRVO KOLO (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Nefči - Helsinki 2:2 (0:0)

/Bugrin 59, Mahmudov 80 - Riski 61, Mahmudov 65/

Četvrtak

Kairat – Alaškert  0:0

Jablonec – Seltik  2:4 (1:2)

/Pilar 17, Biton ag 85 – Abada 12, Furuhaši 16, Forest 64, Kristi 90/

Linkoln – Slovan B. 1:3 (0:1)

/Voker 73p – Kašija 16, Žmrhal 78, Henti 69/

Omonija – Flora  1:0 (0:0)

/Cionis 12/

Galatasaraj – Sent Džonston 1:1 (0:0)

/Boi 60 – Ker 58p/

Mura – Žalgiris  0:0

Rapid Beč – Anortozis  3:0 (1:0)

/Kara 35, Funtas 65, Grul 83/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.