Lazović: Terzić mi je pretio da ću trenirati u sedam ujutru

Izvor: Sportal.rs, 11.Feb.2015, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazović: Terzić mi je pretio da ću trenirati u sedam ujutru

Nova epizoda u "seriji" o Darku Lazoviću. Posle saopštenja predsednika Crvene zvezde Svetozara Mijailovića, oglasio se i sam fudbaler. Lazović kome ugovor ističe na leto "otvorio" je dušu u razgovoru za Sport.

- Spreman sam da oprostim deo duga, uz određene uslove što nije bio slučaj posle razgovora sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem, koji mi je pretio da ću trenirati u sedam ujutru. Kada sam sedeo sa ostalim ljudima iz kluba sve je proteklo korektno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << što me nateralo da imam drugačiji stav. Hoću još jednom da pokažem da posle svega pritisci nisu potrebni i da želim da odem na lep način - kazao je Lazović i dodao koje uslove je Terzić postavio.

- Nije bilo prijatno kada mi je generalni direktor saopštio uslove kluba. Sve je to moglo na drugi način da mi se prezentira kao što su uradili trener Lalatović i potpredsednik Kokeza. Nisam jedini kome se duguje, ali sam ja zauzeo stav i nisam tužio samo zbog veličine Zvezde. I za to nisu zaslužni ljudi iz kluba već moja ljubav prema crveno-belom klubu.

Podigla se ogromna prašina, ali se čini da se sve sleglo posle pregovora u Beogradu.

- Tada sam stavio karte na sto i pokušao na sve načine da nađem klub koji hoće da plati bar nešto. U dva prelazna roka nisam uspeo, a imao sam želju do neba. Standard je vukao letos konkretne poteze i njihovu ponudu sam video lično na papiru. Razlog zašto nije obavljen transfer meni nije poznat.

Lazović se trudio u svakom odnosu i razgovoru bude korektan.

- Nisam zaslužio da me, posle pet i po godina, blate. Spreman sam na sve i da ne igram drugi deo sezone, ako je to dobro za Zvezdu. Ugovor nisam revidirao, što se od mene do sada nije tražilo. Spominjalo se da tražimo najbolji modul, kako se situacija ne bi dalje komplikovala. Na kraju ispada da više imam novca na papiru nego što sam dobio za sve ove godine. Nije mi prijatno i svako ima pravo na svoju zaradu.

Zbog profita kluba usledilo je produženje ugovora 2012. godine.

- Posle odbijanja Salzburga i još nekih klubova tadašnje rukovodstvo je smatralo da kasnije može da se dobije više. Ja ni tada, ni sada, njih ne krivim. Međutim, desio mi se peh sa teškom povredom i trebalo je vremena da se vratim u takmičarski ritam. Bilo je normalno da posle velikih ponuda i moja plata poraste. Kada sam stigao iz Borca, 2009. godine, nisam postavljao nikakve uslove, bilo mi je bitno da se klubovi dogovore.

Čačani su imali određeni proicenat od dalje prodaje.

- Jesu i oni su to ranije unovčili, dok je neko treći ostao praznih šaka. Takav je posao. Nisam sam odlučivao. Letos sam čekao da Zvezda stavi tačku.

Iznose se pojedinosti koje su na neki način paušalne.

- Ne bežim od kompromisa, oni su sastavni deo svakog posla. Normalna komunikacija je potrebna. Sa mnom je uvek bilo lako da se dogovori. Jedino što tražim je da se moje ime ne blati, jer za to nema razloga. Često sam se povlačio, odlazio na drugu stranu, smatrajući da je moje da treniram i igram utakmice.

Nije poznat razlog zašto tačka nije stavljena mnogo ranije, a pogotovo posle dogovora sa Đenovom.

- Provlačila se ova tema i ranije, ali bez konkretnih stvari, sve do ponedeljka. Ne mogu ja sam da kažem klubu da plati. Mnogi su me savetovali da gledam sopstveni interes, ali Zvezda je moja druga porodica uprkos tome što sam u njoj imao trnovit put. Malo mi je falilo da dignem ruke od svega, ali sam istrajao.

Proživljavao je Lazović mnoge teške trenutke zbog pogrešne procene pojedinih trenera.

- Poštovao sam svaku odluku trenra, pa i to da u najboljim godinama sedim i gledam utakmice iz lože. Nije me zanimla da se pravi frka, a onda su se stvari okrenule i kada sam stigao do vrha ponašao sam se profesionalno samo da ne dođem u situaciju da neko upire prst u mene.

Na kraju Lazovića je zabolela priča da ponekad igra pod ručnom zbog opreznosti od nove povrede.

- Jedino mogu da kažem da ožiljak na nozi dovoljno govori koliko sam se štedeo. Nije to u mom vaspitanju. Često sam patio zbog lošijih igara i poraza. Želeo sam titulu i ona mi je prava satisfakcija za sve ove godine – rekao je na kraju Lazović.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.