Lazić o Budućnosti: Prednost domaćeg terena biće neprocenjiva

Izvor: B92, 04.Apr.2018, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazić o Budućnosti: Prednost domaćeg terena biće neprocenjiva

Crvena zvezda mts će zaigrati u finalu regionalnog takmičenja četvrti put u nizu, a kapiten tima Branko Lazić ističe domaći teren kao adut protiv Budućnosti.

Nakon neizvesne situacije 1-1 u polufinalu nakon dve utakmice ste zabeležili ubedljivu pobedu na kraju protiv Mornara i prošli u finale.

"Mornar se je pokazao kao dobar tim i najprijatnije iznenađenje ove sezone i zaslužili su same pohvale. Što se nas tiče, mnogo će nam značiti prednost domaćeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << terena, jer igrati protiv Budućnosti VOLI u Morači sigurno neće biti lako. Budućnost je mnogo kvalitetan i iskusan tim i svakako nas očekuje težak posao u finalu kako bismo odbranili pehar is prethodnih sezona", kaže Lazić za zvanični sajt takmičenja.

Budućnost Voli je u toku regularnog dela sezone dva puta pobedila Zvezdu.

"Dva izgubljena meča tokom sezone ne znače puno, finale je druga priča. Spremni smo na početak finala i verujemo da možemo da ponovo osvojimo ABA ligu. Svakako će tu biti mnogo bitno da iskoristimo prednost domaćeg terena, odemo u Podgoricu sa prednošću 2:0 i da onda nastavimo da pokušavamo da odradimo što bolji mogući posao na njihovom terenu", kaže kapiten Zvezde.

"Nadam se da će publika i u finalnoj seriji da dođe da nas podrži kao u odlučujućoj utakmici polufinala. Bili su naš vetar u leđa i bilo je dobro vidljivo koliko nam znači njihova podrška. Oni su naše gorivo što nas pokreće i što nas tera da dajemo više od sebe nego što možemo u svakom trenutku. Prednost domaćeg terena će sigurno biti mnogo značajna u toj seriji. Ne sećam se da je Budućnost VOLI izgubila u ovoj sezoni neku utakmicu u Morači, kao ni mi u Hali Aleksandar Nikolić", dodao je Lazić.

Finalna serija ABA lige između Zvezde i Budućnosti počinje u ponedeljak, 9. aprila u Beogradu. Drugi meč se igra dan kasnije takođe u "Pioniru", a treći u Podgorici 12.

Eventualni četvrti takođe u "Morači" dan kasnije, a ukoliko bude neophodno "majstorica" će se igrati u Beogradu 15.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lazić pred finale: Važna prednost domaćeg terena

Izvor: Mondo, 04.Apr.2018

Branko Lazić ističe da bi domaći teren u finalu ABA lige protiv Budućnosti mogao da donese i ključnu prednos..Pred košarkašima Crvene zvezde je četvrto uzastopno finale ABA lige. U prethodna tri crveno-beli su imali maksimalan učinak, a veruju da će tako ostati i posle utakmica protiv podgoričke...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.