Izvor: B92, 14.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lara Mandić: "Mi i Rusija smo najjače na takmičenju"

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore Miodrag Vesković rekao je u četvrtak da je na prvom delu priprema najviše rađeno na postizanju prave atmosfere u timu pred Evropsko prvenstvo u Grčkoj.

"Timski duh je je bitan faktor u svakom takmičenju gde se žele vrhunski rezultati,a mi ih želimo. Svaka igračica zna da ima podjednake šanse da uđe u tim", kazao je Vesković novinarima.

Seniorska selekcija SCG pripremala se 12 dana na Zlatiboru, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde se najviše radilo na fizičkoj pripremi. U četvrtak "plave" putuju u Bečej, gde će nastaviti rad sa loptom.

Ekipi se posle prvog dela priprema priključila Lara Mandić, koja je imala problema sa povredom leđa.

"Želim da istaknem da nije bilo nikakvih problema sa povredama, osim onih uobičajenih sa mišićima, što je i normalno za ovu fazu. Lekar i fizioterapeut nisu imali nikakvih posebnih intervencija", rekao je Vesković.

Ambicije reprezentacije SCG na EP su osvajanje jednog od prva tri mesta i plasmana na Olimpijske igre sledeće godine u Atinu.

Mandićeva je istakla da joj je drago što je reprezentacija u kompletnom sastavu.

"Posle dužeg vremena, konačno su sve najbolje igračice tu, kao i najbolji trener", izjavila je ona i dodala da su "plave" jedan od favorita na takmičenju.

"Imamo veliki motiv i velike ambicije, a mislim da mi i Rusija imamo najjači tim na šampionatu. Dugo igramo zajedno, ne samo u reprezentaciji, nego i u klubovima i mislim da je sada pravo vreme za medalju", rekla je Mandićeva.

Reprezentaciji će se 27. avgusta priključiti Slobodanka Tuvić, koja igra u Feniks Merkjuriju, u Ženskoj američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi (WNBA). Tamo se sezona završava 25. avgusta, a Feniks nema nikakve šanse za plej-of. Tuvićeva će sa timom početi da trenira već 29. avgusta.

"Plave" će u drugom delu priprema odigrati najmanje 11 utakmica. Od 25. do 27. avgusta učestvovaće na turniru u Grčkoj, sa reprezentacijama Australije, Mađarske i Grčke. Od 29. avgusta do 2. septembra reprezentacija će učestvovati na dva turnira u Španiji, na kojima će igrati protiv Španije, Brazila i Ukrajine. "Plave" se 9. septembra vraćaju u Bečej, a u planu je tada utakmica sa prvakom Afrike Senegalom i eventualno sa Mađarskom. Evropsko prvenstvo u Grčkoj igra se od 19. do 29. septembra u Grčkoj. Srbija i Crna Gora takmiči se u grupi A sa Grčkom, Poljskom, Češkom, Izraelom i Francuskom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.