Zelenski: Gasna infrastruktura na zapadu zemlje postala je meta Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2024, 20:35

Zelenski: Gasna infrastruktura na zapadu zemlje postala je meta Rusije

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je jedan od ciljeva Rusije gasna infrastruktura u zapadnoj Ukrajini.
"Jedan od ciljeva Ruske Federacije sada je gasna infrastruktura u zapadnoj Ukrajini. Uspeh Rusije tamo će ugroziti energetsku bezbednost Evrope. Moramo zajednički pronaći način da se tome suprotstavimo, rekao je Zelenski u telefonskom razgovoru sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom, prenosi Ukrinform.
On je informisao Tuska o situaciji u Harkovu i o hitnoj potrebi Ukrajine za protivvazdušnom odbranom za zaštitu Harkova i drugih regiona.
"Timovi su takođe dobili instrukciju da odmah počnu rad na tekstu bilateralnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UKRAJINSKA KRIZA Kijev: Rusija pojačava upotrebu dronova na frontu u Harkovu; Moskva: Poginule četiri žene u ukrajinskom granatiranju Donjecka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2024, 06:42

Rat u Ukrajini – 813. dan. Najveće bitke vode se u oblasti Harkova. Ukrajinska vojska tvrdi da su na frontu intezivirani ruski napadi dronovima. Moskva tvrdi da je uništila komandno mesto Ukrajine u Harkovu. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski kaže da bi dva PVO "patriota" odbila napade ruskih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Putin konačno otkrio koji je cilj nove ruske ofanzive u Harkovu: "To što se misli nije deo trenutnog plana Rusije"

Izvor: Blic, 17.Maj.2024

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u petak da zauzimanje ukrajinskog grada Harkova nije deo trenutnog plana i da ruske snage koje deluju u blizini stvaraju "tampon zonu" za sopstvenu bezbednost Rusije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.