Lalatović za Sportske: Vojvodina zaslužuje da se o njoj mnogo više piše, sad ćemo pokazati koliko je velika!

Izvor: Sportske.net, 17.Avg.2016, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalatović za Sportske: ''Vojvodina zaslužuje da se o njoj mnogo više piše, sad ćemo pokazati koliko je velika!''

Trener novosadske Vojvodine Nenad Lalatović u intervjuu za naš portal govorio je o predstojećoj utakmici sa AZ Alkmarom koja bi njegove igrače mogla da učini besmrtnim u istoriji Stare dame.

Vojvodina je po treći put u poslednjih pet godina uspela da dođe do plej ofa za Ligu Evrope i svi u Novom Sadu sada se nadaju da je konačno došao red i za taj poslednji korak i plasman u grupnu fazu.

Trener Lalatović smatra da ekipa u pravom momentu dočekuje ovaj duel. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Igrači su u pravoj formi, raspoloženje u svlačionici je sjajno, kao i celokupni ambijent u Novom Sadu pred ovaj važan duel.



''U ovom trenutku, posle ovakvih rezultata, bez poraza, na korak od Evrope, zaista je lepo biti igrač, trener, navijač Vojvodine. Ipak, moram da napomenem da ni ovo neće trajati večno i ja sam toga svestan. Pre svega, naš fond igrača nam ne ostavlja mnogo prostora za odmaranje i rotiranje. Mi u Srbiji jednostavno nismo navikli da igramo u ovakvom ritmu. Mi smo svi ovde navikli da igramo jednu utakmicu nedeljno, i na tim mečevima je mnogo slabiji ritam. Igrači glume grčeve, golmani usporavaju i te stvari nisu dobre za naš fudbal, jer kad naš igrač onda dođe u ovakav ritam, telo oseti zamor materijala. Mi već imamo nekih sitnih problema, ali to nisu ozbiljne povrede, već mišićima treba odmor'', počeo je priču Lalatović.

Koliko je dodatna otežavajuća okolnost bilo znatno teže finansijsko stanje u klubu krajem prošle i početkom ove sezone kada su pojačanja stizala tek kasnije, kada su pripreme uveliko u toku, kao i kvalifikacije za Ligu Evrope?

''Nije lako, ali tako se radi u Srbiji i to nije samo slučaj u Vojvodini. Nažalost, ovde 90% klubova ne može da dovede igrače na normalan način, već se traže oni kojima ističe ugovor ili one koje treba da vratimo u život. Ipak, želim da kažem da sam ja prezadovoljan svojim igračima, da su pokazali da su na nivou jedne Vojvodine, to su igrači koji ne zarađuju mnogo novca, 1.000 do 2.000 evra, ali su ipak dokazali da su budućnost kluba i da na njih može da se ozbiljno računa.

U skladu sa tim, da li očekujete još neka veća pojačanja?

''Ako želimo da nastavimo u ovom ritmu, mi jednostavno moramo da se pojačamo. Jer, nije lako, mi smo igrali pet utakmica u 14 dana, sada ćemo tri u razmaku od osam dana. Na primer, mi na poslednjoj utakmici protiv Javora nismo mogli da računamo na krilne igrače Trujića i Babića upravo zbog tih sitnih povreda i zamora materijala. Ipak, deluje da sve konačno ide u pravom smenu, ambijent u klubu je sjajan, svi su raspoloženi i zadovoljni. Naš predsednik Zoran Šćepanović je ispunio svoja obećanja, za klub je jako dobro što je konačno dobio generalnog sponzora posle dugo godina i to sve mnogo znači za igrače i naš stručni štab.



Ipak, na ''Karađorđe'' sada stiže veoma ozbiljan tim koji je ovog leta prodao najboljeg napadača Jansena za 22 miliona evra u Totenhem. Ne tako davno, sa Luj van Galom je osvojena i titula u teškoj konkurenciji sa Ajaksom, PSV Ajndhovenom.. Kako se pripremate za takav meč?

''AZ Alkmar je ozbiljan klub, što potvrđuje to da su ovog leta prodali svog najboljeg igrača za 22 miliona evra u Totenhem, a zimus su doveli Rona Vlara, reprezentativca Holandije koji je igrao polufinale Svetskog prvenstva i došao je iz Premijer lige. Međutim, mi se nećemo predati, igraćemo kao da nam je poslednja utakmica. Teren je za mene jedino merilo, tu je nebitno koliko ko zarađuje, za koliko je neki igrač prodat, tu se igrači bore da pokažu koliko su veliki. Na terenu pobeđuje ekipa koja se više bori, koja više veruje u sebe i ume da iskoristi sve svoje vrline i kazni protivnikove mane. Ja verujem da su šanse između Vojvodine i AZ Alkmara 50:50''.



Koliko je drugarstvo među igračima Vaš kolektiv učinilo jačim, pošto igrači ne kriju da insistirate i na tim nekim sitnicama van terena koji mogu da imaju presudan značaj?

''Od kako sam došao ovde, ja sam težio ka tome da stvorim jednu dobru hemiju između igrača. Želim da razmišljaju kao jedan, da budu drugari, jer će tako biti bolji i na terenu. Meni je srce puno kada ih vidim da njih 10 posle treninga odu uz smeh zajedno na piće i da provode vreme zajedno i van profesionalnih obaveza. Ja njih nikad ne proveravam, oni znaju svoje obaveze, slobodni su do 23 sata i ja imam potpuno poverenje da su pravi profesionalci. Jednostavno, kao i u životu, sigurniji smo kada možemo da se oslonimo na prijatelje i da ih imamo pored sebe. Zato sam ja insistirao na toj hemiji koju smo stvorili, jer se ona prenosi i oseti na terenu''.



Vojvodina je i ovog leta učinila mnoge dobre stvari za srpski fudbal, ipak, javnost smatra da novosadski klub nema dovoljno pažnje u medijima i da zaslužuje više. Kakav je Vaš stav po tom pitanju?

''Iskreno, o tome nisam ni imao mnogo prilike da pričam, i mislim da je velika sramota da Crvena zvezda i Partizan budu u toj meri zastuplenjeni u svim medijima, a da je Vojvodina kao treći klub daleko iza. Pogotovo, kada pogledate i rezultate Vojvodine u odnosu na to koliko joj se pomaže. Ja prosto ne mogu da verujem niti da prihvatim da mediji, čak i kada Vojvodina pobedi, uvek u prvi plan stavi rezultate Zvezde i Partizana i to nebitno da li su trijumfovali ili ne. Mislim da Vojvodina zaslužuje da se o njoj više priča i piše, kako u medijima i u javnosti. U ovom trenutku, Vojvodina radi mnogo za interes srpskog fudbala i ponavljam - sramota je da se o njoj tako malo priča u odnosu na Zvezdu i Partizan''.

I za kraj, ukoliko biste morali da izaberete titulu u Superligi ili plasman u grupnu fazu Lige Evrope, koja bi bila Vaša odluka?

''Hm... Liga Evrope ili titula? Pa ipak titula, upravo zbog ovoga o čemu smo pričali'',
za kraj je rekao zadovoljni trener Vojvodine Nenad Lalatović.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Lalatović: Daćemo sve od sebe da ostvarimo naše snove

Izvor: Radio 021, 17.Avg.2016

Trener Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da će njegovi igrači utrošiti i poslednji atom snage u utakmicama sa AZ-om iz Alkmara kako bi se novosadski tim plasirao u grupnu fazu Lige Evrope...Vojvodina u četvrtak 18. avgusta na Karađorđu dočekuje holandski AZ u plej-ofu za Ligu Evrope, dok je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.