LN (GRUPA 3) - Portugalci neće braniti trofej, Hrvati u poslednjem kolu za opstanak (video)

Izvor: Sportske.net, 14.Nov.2020, 23:54

LN (GRUPA 3) - Portugalci neće braniti trofej, Hrvati u poslednjem kolu za opstanak (video)

Zanimljivo je bilo večeras.

Fudbalska reprezentacija Francuske pobediila je u gostima selekciju Portugala rezultatom 1:0, dok je Švedska kao domaćin bila bolja od Hrvatske - 2:1.

I Fernando Santos i Didije Dešan izveli su danas najjače sastave, jer je ovo i bila utakmica za prvo mesto u grupi, pred poslednje kolo.

Portugal: Patrisio - Kanselo, Fonte, Dijas, Gereiro - Pereira, Karvaljo - Fernandes - Feliks, Bernardo Silva, Ronaldo.

Francuska: >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Ljoris - Pavar, Varan, Kimpembe, Ernandes - Kante, Pogba, Rabio - Grizman - Koman, Marsijal.

Iako u prvom poluvremenu nije bilo golova, bilo je šansi na obe strane. Već u šestom minutu Ronaldo je prvi put testirao Ljorisa, koji je odbranio njegov udarac.

Francuzi su uzvratili u 12. minutu, Marsijal je bio u lepoj poziciji da ugrozi Ruija Patrisija, ali je on još bolji od Ljorisa. Francuzi su pripretili i u 19. minutu, Rabio je šutirao glavom posle kornera, ali preko gola. U 27. minutu, nova šansa za Marsijala, ali je Patrisio ponovo fenomenalan, pa je i dalje bez golova.

Napadač Mančester Junajteda je do poluvremena imao još dva pokušaja, ali nije uspeo da pogodi u metu.

Što nije uspeo Marsijal u prvom, jeste Ngolo Kante u 54. minutu. Adrijen Rabio je šutirao iskosa sa leve strane, Patrisio je odbranio, ali je na odbijenu naleteo Kante i lako pogodio za 0:1.

Samo tri minuta kasnije Pol Pogba je mogao da reši dileme oko pobednika, ali je njegov udarac ponovo sjajno zaustavio Patrisio.

Portugalci su proigrali nakon toga, imali su dve odlične prilike, preko Fontea, a najbolju u 76. minutu kada je Ljoris fenomenalno odbranio pokušaj Mutinja.

U drugom meču ove grupe, Šveđani su na svom terenu pobedili Hrvatsku rezultatom 2:1.

Šveđani su u prvom poluvremenu stekli dva gola prednosti, u 36. minutu pogodio je Kuluševski, a u nadoknadi i Danielson.

Upravo je Danielson u 82. minutu postigao autogol za konačnih 2:1, ali su Šveđani sačuvali vođstvo i izjednačili se sa Hrvatima sa tri boda.

O ispadanju u nižu diviziju odlučivaće mečevi Francuska - Švedska i Hrvatska - Portugal, dok na vrhu nema dileme. Francuzi su overili prvo mesto, imaju 13 bodova, i bolji međusobni duel od Portugalaca koji imaju 10.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Ronaldu baš ne leže Francuzi, a ni Portugalcima

Izvor: Sportske.net, 15.Nov.2020, 00:27

Ko bi rekao da je ovako posle onog finala EP pre četiri godine?..Kristijano Ronaldo je propustio da postigne gol Francuzima i šesti put u nizu...Francuzi su večeras pobedili u Lisabonu selekciju Portugala rezultatom 1:0, što je njihov čak šesti uzastopni susret trijumf u gostima nad ovom reprezentacijom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.