Izvor: Piplmetar.rs, 23.Apr.2023, 12:30

LK

Fudbaleri Fiorentine plasirali su se u polufinale UEFA Lige konferencija posle neviđene drame u revanšu na svom terenu protiv Leha iz Poznanja. Leh je pobedio večeras u Firenci rezultatom 3:2, a „Viola“ ide dalje sa ukupnih 6:4.
Italijani su pre sedam dana slavili u Poljskoj sa 4:1 i ništa nije slutilo na šokantan revanš.
Prelako su ga shvatili domaći, igrači Leha nisu imali šta da izgube, krenuli su u napad svim silama i u 69. minutu su uspeli da izjednače ukupan rezultat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << /> Sousa je u devetom minutu pogodio za 0:1, prednost Leha udvostručio je Velde iz penala u 64. minutu, a Sobjah je u 69. utišao „Artemio Franki“ i doneo Lehu vođstvo od 0:3.
Delovalo je tada da je Leh bliži četvrtom golu, nego Fiorentina prvom, izdržao je domaći tim nekoliko opasnih akcija i onda je uspeo da se vrati iz nokdauna.
Igrao se 78. minut, kada se Sotil dokopao lopte nakon jednog prekida i efektnim udarcem pogodio rašlje, za 1:3.
Konačnih 2:3 postavio je Kastrovili u 92. minutu.
Nikola Milenković odigrao je ceo meč za Fiorentinu, Luka Jović je zamenjen u 71. minutu, a Aleksa Terzić je ušao sa klupe u 53. minutu.
„Ljubičasti“ u polufinalu čekaju boljeg iz duela između Nice i Bazela. Njihov m

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.