LEQUIPE izabrao idealan tim grupne faze EP (foto)

Izvor: Sportske.net, 23.Jun.2016, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

L'EQUIPE izabrao idealan tim grupne faze EP (foto)

Na osnovu izbora može se zaključiti da su Hrvati ostavili najjači utisak i na redakciju čuvenog francuskog lista.

Hrvatska je dobila najvišu ocenu i izabrana za najbolju ekipu na šampionatu posle grupne faze, selektor 'Vatrenih' Ante Čačić je pobednik u konkurenciji svojih kolega, najbolje ocenjen sudija je švedski milioner Junas Erikson.

Kada je reč o igračima, Hrvatska i Belgija imaju po dva delegata u najboljih jedanaest, a najvišu ocenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << od svih ima Ivan Perišić.

L'ekipov idealan tim je zamišljen da bude u formaciji 4-5-1, mada s obzirom da je Garet Bejl postavljen za naisturenijeg, možda bi ispravnije bilo reći da je to formacija 4-6-0.

Zanimljivo je da u njemu nema nijedog Italijana, Španca i Engleza, a da su Luka Modrić, Mats Humels i Tomas Menije 'izborili'  mesto u ovoj ekipi iako su odigrali po dve utakmice.

Golman: MekGovern (Severna Irska)

Odbrana: Menije (Belgija), Šar (Švajcarska), Humels (Nemačka), Fertongen (Beglija)

Vezni red: Kante (Francuska), Krihovjak (Poljska), Modrić (Hrvatska), Perišić (Hrvatska), Klajnhajsler (Mađarska)

Napad: Bejl (Vels)


L'équipe type à l'issue de la phase de groupes. #EURO2016 pic.twitter.com/u2sJ8JWPnZ

— L'ÉQUIPE (@lequipe) June 23, 2016

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.