Kraj za šampionke Evrope: Srbija poražena od Letonije i vraća se kući!

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj za šampionke Evrope: Srbija poražena od Letonije i vraća se kući!

Košarkašice Srbije poražene su u osmini finala Evropskog prvenstva u košarci od Letonije sa 75:70 i neće biti u prilici da brane titulu koju su osvojile pre dve godine.

Aktuelne prvakinje Evrope su loše počele meč i prvu četvrtinu su izgubile rezultatom 24:12, ali su do poluvremena uspele da se vrate u igru i uzvratile su rezultatom 20:10 u 2. deonici.

U drugom poluvremenu je viđena velika borba >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << na obe strane, ali su Letonke u polsednjoj četvrtini uspele da dođu do dvocifrene prednosti, pa je Srbija do kraja svim silama jurila njihovu prednost.

U samoj završnici su izabranice Stevana Karadžića uspele da se približe na četiri poena razlike, ali je loše organizovan napad na 30 sekundi pre kraja, kada naše košarkašice nisu prešle pola odneo i poslednju nadu za preokret.

Letonke su nakon toga bile sigurne sa linije penala i osigurale su plasman dalje.

Najefikasnije u redovima Srbije bile su Tamara Radočaj sa 14, Jelena Milovanović sa 13 i Sonja Petrović sa 10 postignutih poena. Letonke su do četvrtfinala predovdile Vitola sa 19 i Seinberga sa 18 poena.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpkinje nakon drame ostale bez četvrtfinala

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2017

Košarkašice Srbije poražene su u osmini finala Evropskog prvenstva od Letonije rezultatom 75:70...Orlice su tako ostale bez prilike da odbrane titulu opsvojenu prije dvije gosine...Košarkašice Srbije su tokom većeg dijela meča zaostajale, ali su uspijevale da se vrate u igru...U prvoj četvrtini...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.