Kraj nadanja za Srbiju - Evropske šampionke ispale u osmini finala!

Izvor: Sportske.net, 20.Jun.2017, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj nadanja za Srbiju - Evropske šampionke ispale u osmini finala!

Letonke su zasluženo u četvrtfinalu nakon pobede nad Srbijom.

Evropske šampionke, reprezentativke Srbije, više to neće biti nakon poraza u osmini finala od Letonki rezultatom 70:75.

Od samog starta su Letonke zaigrale veoma dobro, pravile su dosta problema našoj odbrani. Trojkom Steinberge došle su do 4:12, a nakon nekoliko izgubljenih lopti naše reprezentacije, Letonke su povele i sa 10:24 poenima Lakse.

Druga četvrtina je bila daleko bolja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << za izabranice Stevana Karadžića, zaigrala je Jelena Milovanović, pridružila se i Ana Dabović, pa je na semaforu stajalo nakon 20 minuta 32:34 u korist Letonki.

Početkom drugog dela igre poenima Jovanovićeve Srbija dolazi do prvog vođstva od 35:34, Jelena Milovanović je pogodila za 37:34, a onda ponovo kreću Letonke u opasan napad.

Povele su sa 43:46, Basko-Melbrand je tada vodila glavnu reč na terenu, a u igri nas je držala Tamara Radočaj. Ponovo smo gledali rezultatsku klackalicu, a onda su Letonke zaigrale još jače i bolje početkom poslednje deonice.

Od 53:53 stigle su serijom od 12:2 do 65:55, imale su veliku prednost na šest minuta do kraja utakmice.

Onda su se naše košarkašice probudile, Sonja Petrović je pogodila dva bacanja, Crvendakić trojku za 65:60 i nadu za naš tim. Nevena Jovanović je na 3:34 do kraja pogodila samo jedno slobodno bacanje za 65:61, usledila je neizvesna završnica.

Nakon četiri uzastopna poena Letonki, stigle su do 69:63, ali je onda Ana Dabović pogodila trojku za novu nadu naše reprezentacije.

U poslednji minut Letonke ulaze sa 6 poena prednosti nakon trojke Krastine, Sonja Petrović je pogodila na 17 sekundi do kraja za 73:70, pa se ušlo u penal završnicu.

Ipak, nisu naše uspele da naprave veliki preokret, Letonke zasluženo slave plasman u narednu fazu, odnosno četvrtfinale protiv Španjolki.

Jedine dvocifrene u našoj reprezentaciji bile su Tamara Radočaj sa 14 poena i Jelena Milovanović sa 13, a Jovanović i Dabović su postigle po 9 poena. Na drugoj strani Vitola je postigla 19 poena, Steinberga je imala 17.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.