Kraj jedne velike karijere, Manu Đinobili stavio tačku! (foto)

Izvor: Sportske.net, 27.Avg.2018, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj jedne velike karijere, Manu Đinobili stavio tačku! (foto)

Košarkaš San Antonija, Argentinac Manu Đinobili završio je danas karijeru u 41. godini.

Đinobili je celu NBA karijeru, 16 sezona, igrao za San Antonio i osvojio četiri šampionske titule.

Levoruki bek je igrao 23 sezone, karijeru je počeo u Argentini, a zatim je igrao u Italiji. On je 2002. godine iz Bolonje prešao u San Antonio i činio je "Veliku trojku" tog kluba, zajedno s Timom Dankanom i Tonijem Parkerom.

To je sada kraj jedne ere, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Dankan je ranije završio karijeru, a Parker je prešao u Šarlot Hornetse.

Đinobili je 1999. godine izabran kao 57. pik na draftu. U 1.057 utakmica u regularnom delu sezone postizao je u proseku 13,3 poena i imao je 3,8 asistencija po utakmici. U dva navrata igrao je na ol-star meču, a 2008. godine izabran je za najboljeg šestog igrača lige.

"Danas, uz pomešana osećanja, objavljujem da se povlačim. Veliku zahvalnost dugujem svima, porodici, prijateljima, saigračima, trenerima, navijačima, koji su bili u mom životu u poslednje 23 godine. Ovo je bilo fantastično putovanje. Iznad mojih najludjih snova", naveo je Djinobili na Tviteru.

On završava karijeru kao legenda San Antonija. Zajedno s trenerom Gregom Popovićem ostvario je 135 pobeda u plej-ofu i treći su tandem po uspešnosti u istoriji lige.

Uspešniji duo je Popović-Dankan sa 157 pobeda i Popović-Parker sa 137.

Samo dva košarkaša imaju više od 800 skokova, 800 asistencija i 300 "trojki" u plej-ofu - Djinobili i Lebron Džejms.

Poslednju utakmicu za San Antonio Đinobili je odigrao 24. aprila protiv Golden Stejta. Njegova ekipa izgubila je seriju prvog kola plej-ofa sa 1:4.

Trener Voriorsa Stiv Ker je tada prišao Đinobiliju, zagrlili su se i porazgovarali na kratko.

"Nastavi da igraš, u redu? Upoznali smo Rodžera Federera ove godine u Kini. Pitao sam ga zašto i dalje igra, a on je odgovorio: 'Volim to'. Ako voliš košarku, nastavi da igraš", rekao mu je tada Ker.

Nekoliko trenutaka kasnije Đinobili je izašao sa terena, poslednji put kao igrač.

On je četvrti najbolji strelac u istoriji kluba, drugi skakač, treći po asistencijama i prvi po ukradenim loptama.

-

Today, with a wide range of feelings, I'm announcing my retirement from basketball. IMMENSE GRATITUDE to everyone (family, friends, teammates, coaches, staff, fans) involved in my life in the last 23 years. It's been a fabulous journey. Way beyond my wildest dreams. pic.twitter.com/3MLCUtmd6K

— Manu Ginobili (@manuginobili) August 27, 2018
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.