Izvor: MozzartSport.com, 23.Jul.2021, 19:30

Košarkaška pijaca: Hanga dve godine u Realu, Lorenzo Braun u Rusiji, Pengos slobodan igrač

Pregled poslednjih transfera...

Pregled dešavanja sa evropske košarkaške pijace krećemo iz Španije gde se dogodio prelazak iz Barselone u Real Madrid. Adam Hanga je potpisao dvogodišnji ugovor sa Kraljevskim klubom.

Hanga je u Evroligi prošle sezone beležio 4,6 poena, 2,2 skoka i 1,7 asistenciju. Pokazao je Hanga kvalitet da može da igra na više mesta u timu, a naravno da je već dokazao da je odličan defanzivni igrač.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Pre Reala i Barse, Hanga je igrao i u Baskoniji i Manresi u španskom prvenstvu.

🙌 #BienvenidoHanga 🙌 pic.twitter.com/YbSplRqra3

Bivši košarkaš Crvene zvezde, Lorenzo Braun, ima novi klub. On je potpisao jednogodišnji ugovor sa Uniksom iz Kazanja.

Braunu će naredna sezona biti treća u Evroligi. Odigrao je do sada 64 utakmice u najjačem evropskom takmičenju, a u proseku je beležio 10,7 poena, 4,00 asistencije i 2,7 skoka.

Лоренцо Браун – новый игрок БК УНИКС⚡️



Контракт с разыгрывающим рассчитан на один год. pic.twitter.com/9zWODjPVTl

Još jedan plejmejker će biti zanimljiv na košarkaškom tržištu, a to je Kevin Pengos.

Ovaj sjajni košarkaš je zvanično napustio Zenit. Prošle sezone je u Evroligi beležio u proseku 13,5 poena i tome je dodavao 6,6 asistencije. Videćemo gde će nastaviti karijeru.

Pengos je u karijeri nastupao za Gran Kanariju, Žalgiris, Barselonu i Sankt Peterburg. S obzirom da u Evropi nedostaje dobrih plejmejkera na tržištu, ne bi trebalo da mu bude teško da pronađe novu sredinu.

1⃣💪🏾 @KPangos stole not only the Show but Our Hearts.

Thanks and Good Luck, Canadian Magic! pic.twitter.com/WQ5YJiLjBP

Kako javlja Sportando, Mornar iz Bara je u pregovorima sa Trejem Luisom. Amerikanac igra na poziciji beka i prošle sezone je u dresu Makabi Rišona ubacivao u proseku 14,3 poena u šampionatu Izraela.

Kada smo kod Mornara, treba reći da je bivši igrač ovog tima, Keni Gebrijel, dostigao dogovor sa Brešom i zvanično je postao igrač tog italijanskog tima. Prošle sezone je davao u dresu Mornara osam poena u proseku.

Kako javlja Eurohups, Unikaha iz Malage biće nova destinacija srpskog košarkaša Dejana Kravića. Unikaha će naredne sezone igrati u Fibinoj Ligi šampiona, a sada je dovela igrača sa šampionskim pedigreom. Kravić je osvoji poslednja tri izdanja ovog takmičenja.

Bajern iz Minhena je doveo nemačkog košarkaša, plejmejkera, Džošuu Obesija. On je prošle sezone igrao za Vurcburg gde je davao pet poena u proseku.

Vladimir Janković je napustio AEK, ali će ostati u Grčkoj gde će nositi dres PAOK-a. Potpisao je ugovor na godinu dana.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.