Košarkašice Srbije protiv Španije za finale EP

Izvor: RTS, 06.Jul.2019, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkašice Srbije protiv Španije za finale EP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva večeras od 20.30 časova igra protiv Španije u beogradskoj "Štark areni". Direktan prenos meča možete pratiti na našem Prvom programu, strim na RTS Planeti, tok meča na našem portalu.
Izabranice Marine Maljković među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << plasirale su se posle ubedljive pobede protiv Švedske, dok je aktuelni šampion Evrope u četvrtfinalu izbacio Rusiju.

Samo jedna pobeda deli naše devojke od osvajanja evropske medalje. Više nego ubedljiv trijumf protiv Švedske daje razlog za optimizam pred polufinali duel. Veliki adut naše reprezentacije, osim domaćeg terena, biće i činjenica da je protiv Švedske procenat šuta bio na izuzetno visokom nivou.
Španija je evropski šampion i reprezentacija sa najvećim individualnim kvalitetom. Međutim Srbija je u prethodnim duelima pokazala svoju snagu. Srbija nikada nije pobedila Španiju na velikim takmičenjima u seniorskoj konkurenciji, a svi u srpskom timu saglasni su da je možda pravi trenutak da se to desi pred domaćom publikom u beogradskoj Areni.
Srbija je protiv Švedske odigrala najbolji meč na EP, u svim segmentima je bila nadmoćnija od rivala, a senku na ubedljiv trijumf stavila je povreda najbolje u tom meču Ane Dabović.
Bek srpskog tima polomila je kost na šaci, ali je selektorka Maljković istakla da je gotovo nemoguća varijanta da Dabovićeva ne igra u polufinalu, jer, kako kaže, "poznavajući Anu, ona će igrati makar i sa pola ruke".
„Znate koliko je Ana bitna u našem timu. Poznajući je, kao i svaku drugu devojku iz ekipe, gotovo je nemoguća varijanta da neće igrati, makar i sa pola ruke. Ona je nastavila utakmicu i juče do nekog momenta. Učinićemo sve da ona sutra bude što sposobnija da pomogne reprezentaciji", rekla je Maljkovićeva, koja se osvrnula i na sledećeg rivala.
"Ekipa Španije je ubedljiv favorit, to govore njihovi rezultati. Stalno osvajaju medalje, igračice im igraju u najboljim svetskim ekipama i u ženskoj NBA ligi. Čeka nas izuzetno težak protivnik. Naša motivacija i naša zelja da kada se budemo sastale s njima jeste da ih već jednom pobedimo, jer to do sada nismo uradili. Da li ćemo uspeti, ne znam, ali sigurno znam da ćemo da pokušamo da pronađemo svako rešenje i način da dođemo do toga da ih pobedimo", istakla je Maljković.
Utakmica se igra u 20.30, direktan prenos je na Prvom programu RTS-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija izgubila od Španije, za bronzu protiv Britanki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2019

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u meču sa Španijom sa 71:66 (21:11, 16:19, 21:20, 13:18), u polufinalu Evropskog prvenstva u beogradskoj "Štark areni"...Promašaji u samom finišu meča i nesportska greška Ane Dabović, koštali su Srbiju finala i prve pobede protiv Španije,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Svi u Arenu, večeras je polufinale! (20:30)

Izvor: Sportske.net, 06.Jul.2019

Srbija večeras od 20:30 igra polufinalni duel Evropskog prvenstva...Evropsko prvenstvo u košarci za dame se nastavlja večeras, reprezentacija Srbije igra protiv Španije u okviru polufinala, a prvo polufinale igraće Francuska i Velika Britanija od 18 časova...Srpkinje su stigle do polufinala bez...

Nastavak na Sportske.net...

NEKA PUNA ARENA SKINE KRUNU FURIJI: Košarkašice Srbije žele prvu pobedu nad Španijom i finale Evrobasketa

Izvor: Kurir, 06.Jul.2019

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra protiv aktuelnog prtvaka Evrope Španije meč polufinala Evropskog prvenstva.

Nastavak na Kurir...

Španija nerešiva enigma – Srbija bez finala EP u Beogradu

Izvor: B92, 06.Jul.2019

Košarkašice Srbije izgubile su od Španije 71:66 u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu.

Nastavak na B92...

LAVICAMA ŠPANIJA OSTAJE NOĆNA MORA: Srpske košarkašice napravile spektakularan preokret, ali posle drame ipak izgubile polufinale od šampiona Evrope (KURIR TV)

Izvor: Kurir, 06.Jul.2019

Srpske košarkašice izgubile su dramatično polufinale Evrobasketa u "Štark areni" od aktuelnog šampiona "starog kontinenta" Španije - 66:71 (11:21, 19:16, 20:21, 16:13).

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.