Srbija izgubila od Španije, za bronzu protiv Britanki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2019, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija izgubila od Španije, za bronzu protiv Britanki

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u meču sa Španijom sa 71:66 (21:11, 16:19, 21:20, 13:18), u polufinalu Evropskog prvenstva u beogradskoj "Štark areni".

Promašaji u samom finišu meča i nesportska greška Ane Dabović, koštali su Srbiju finala i prve pobede protiv Španije, koja je u završnici uspela da iskoristi sve greške srpskog tima.

Španija će u finalu braniti zlato protiv Francuske, dok će Srbija za bronzu igrati sa Velikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Britanijom.

U pobedničkom timu najbolju rolu imala Astou Ndor sa 17 koševa, dok je Ana Krus dodala tri manje.

Najefikasnije u srpskom timu bila je Jelena Bruks sa 17 poena, a Dajana Butullija je ubacila 12.

Posle nesigurnog starta obe ekipe, Španija je sredinom prve deonice uspela da napravi dvocifrenu razliku, koju čuvala tokom celog prvog poluvremena.

Srpske košarkašice i pored velike borbe, ni u jednom trenutku razliku nisu mogle da spuste ispod minus sedam.

Treća deonica donela je veliku borbu i buđenje Srpkinja, koje su nošene velikom podrškom navijača u beogradskoj Štark Areni, u nekoliko navrata pripretile Španiji.

Uprkos izjednačenoj igri, izabranice Marine Maljković nisu uspevale da neutrališu prednost rivala, koji je u poslednju četvrtinu ušao sa plus osam.

Pet i po minuta pre kraja Srbija je poenima Jelene Bruks i Dajane Butulije povela po drugi put na meču, ali je Španija uzvratila istom merom. Meč je ušao u neizvesnu završnicu, u kojoj je ipak Španija uspela da trijumfuje.

Mihajlovićeva srpskim košarkašicama: Vi ste naš ponos!

Potpredsednice Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof.dr Zorana Mihajlović, poručila je večeras srpskim košarkašicama da su naš ponos i poželela im sreću u borbi za bronzanu medalju.

"Devojke, vi ste naš ponos, borile ste se hrabro i pokazale kako se igra za svoju zemlju! Srećno u borbi za bronzu”, poručile je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva, koja predsedava Organizacionim odborom Evropskog prvenstva, istakla je da su srpske košarkašice na čelu sa Marinom Maljković pokazale da je Srbija sa pravom zemlja košarke.

"Timski duh i predan rad, predvođeni sjajnom selektorkom Marinom Maljković još jednom su se pokazali kao dobitna kombinacija. Čestitam vam od srca na borbi i uspehu, navijamo i sutra za vas!", navela je Mihajlovićeva u poruci.


Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.