Izvor: MozzartSport.com, 01.Feb.2021, 04:18

Kopa Libertadores je i dalje realan domet: Fluminense za 20 minuta "izbušio" najslabiju odbranu u Seriji A

Fluzao rutinski savladao Gojas na svom terenu u 33. kolu brazilskog šampionata - 3:0 (3:0)

Gojas će bodove u borbi za opstanak, ako je očuvanje statusa prvoligaša i dalje realan domet, morati da potraži na drugom mestu. Gostovanje na Marakani definitivno nije bilo prilika za tako nešto, jer kao što se i očekivalo, Verdao nije imao šta da traži u domu Fluminensea u meču 33. kola Serije A – 3:0 (3:0).

U svega 20 minuta Fluzao je završio posao i upisao vredne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bodove u borbi za mesto koje vodi u kvalifikacije za Kopa Libertadores, pošto direktan odlazak u južnoameričku Ligu šampiona ne deluje kao dostižan cilj, s obzirom na to da Fluminense pet kola pre kraja prvenstva ima pet bodova manje od četvrtoplasiranog Sao Paula, te će prvenstveno morati da se fokusira na trku sa Gremiom i Palmeirasom.

Gojas je s druge strane na šest bodova zaostatka za prvim timom iznad crte, Sport Resifeom, koji pride ima i utakmicu manje. Kao tim sa ubedljivo najviše primljenih golova u prvenstvu, možda i ne zaslužuje opstanak u eliti. Sa večerašnja tri trenutno je na koti od 57. Fenjeraš Botafogo primio je šest manje.

Fluminense je pitanje pobednika rešio u razmaku od 17. do 37. minuta. Goste iz Gojanije je posle kornera otvorio Nino, da bi sa dva gola 19-godišnji vezista Martineli "ubio" svaku nadu Verdau da može do boda.

Želeli su gosti u nastavku makar do počasnog pogotka, zbog čega su mogli da pretrpe i ubedljiviji poraz. Ali falilo je domaćinu i malo sreće, posebno nakon šuta Neneovog šuta sa sredine terena, kada je pokušao da kazni odluku gostujućeg golmana Tadeua da već u 39. minutu pokuša da izvede slobodan udarac!? Međutim, njegov šut sa polovine terena završio je na prečki.

Iako se Gojas u nastavku još više otvorio, a Fluminense to pokušao da kazni, prilike da se rezultat na semaforu promeni nije bilo.

BRAZILEIRAO - 33. KOLO

Nedelja

Atletiko Gojanense - Sao Paulo 2:1 (1:1)

Seara - Atletiko Paranaense 0:2 (0:0)

Koritiba - Gremio 1:1 (0:1)

Vasko - Baija 0:0

Atletiko Mineiro - Fortaleza 2:0 (0:0)

Internasional - Bragantino 2:1 (1:1)

Ponedeljak

Fluminense - Gojas 3:0 (3:0)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.