Izvor: MozzartSport.com, 29.Apr.2021, 23:15

Kopa Libertadores: Trikolori procvetali sa Krespom, Peruanci otpisani u Aveljanedi

Noćas na programu preostala tri meča drugog kola najjačeg takmičenje na tlu Južne Amerike. Sao Paulo i Rasing favoriti u Grupi E

Utakmicama u Aveljanedi, Santijago de Čileu i Sao Paulu noćas se spušta zavesa na drugo kolo Kopa Libertadores. Zasad, nema iznenađenja. Favoriti pobeđuju po planu i već se u većini grupa iskristalisala situacija kada su u pitanju timovi koji su najbliži pozicijama koje znače nastavak bitisanja za trofej najboljeg tima Južne Amerike. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Sao Paulo je bio tragičar prošle sezone. Imao je u decembru veliku prednost u šampionatu Brazila, činilo se da će na Morumbiju da se slavi titula, ali onda sledi užasan niz i na kraju tek četvrto mesto u Seriji A. Na klupu Trikolora stigla je argentinska legenda Ernan Krespo sa krunom Kopa Sudamerikane s malenom Defensom i Hustisijom iz Buenos Ajresa. Poziv koji se ne odbija. Izazov za karijeru nekadašnjeg napadač Parme i Intera. Ako se po jutru dan poznaje bio je to pun pogodak uprave nekadašnjeg šampiona Južne Amerike.

Krespo ima sjajan start s novim timom. Sao Paulo je vezao sedam pobeda. Prošle nedelje je slavio u gostima protiv Sporting Kristal sa 3:0 na startu Kopa Libertadores, a u svojoj grupi prvenstva Paulista je ubedljivo prvi. Imaće narednog meseca tim s Morumbija šansu da osvoji lokalno prvenstvo, ali i velike konkurente u Palmeirasu, Korintijansu, Bragantinu, Santosu…

02.00: (1,12) Sao Paulo (9,00) Rentistas (20,0)

Na Morumbiju noćas (02.00) stiže Rentistas, urugvajski tim koji je početkom meseca igrao za objedinjenu titulu u nacionalnom prvenstvu, ali je Nasional bio bolji. Na startu Kopa Libertadores tim iz Montevidea izvukao je remi sa argentinskim Rasingom (1:1).

Krespo za duel sa urugvajskim timom ne može da računa na suspendovanog Lea i povređenih Edera i Gabrijela Sara. U špicu igraće prvi strelac brazilske Serije A prošle sezone Lusijano i Pablo. U odbrani je Miranda, nekadašnji fudbaler Atletiko Madrida, Intera i ugašenog kineskog šampiona Đengsua. On se vratio na Morumbi posle 10 godina. Prva zvezda tima je veteran Dani Alves, bivši as Sevilje, Barselone, Juventusa i Pari Sen Žermena.

Rentistas vodi s klupe najmlađi trener u ovom takmičenje Marton Varini koji ima samo 29 godina. On ne može da računa na povređenog Jonatana Irazabala. Umesto njega starter će biti Nikolas Rosi. Problem za goste je što se u Urugvaju fudbal trenutno ne igra. Nije počela nova sezona, pa fudbaleri iz Montevideo nisu u takmičarskom ritmu. Za tri nedelje su odigrali samo meč sa Rasingom prošle nedelje.

U Grupi E u prvom meču drugog kola, dva sata ranije (23.55) u Aveljanedi na stadionu Huan Domingo Peron Rasing dočekuje peruanski Sporting Kristal. Jasno je da su Sao Paulo i Rasing favoriti za osminu finala Kopa Libertadores iz ove grupe. Prošle sezone plavo-beli su izbacili tadašnjeg kontinentalnog šampiona Flamengo u prvoj nokaut rundi, ali je Boka Juniors u četvrtfinalu bila bolja od tima iz Aveljanede.

Sporting Kristal igra odlično u Peruu, vezao je pet pobeda, ali najjače klupsko takmičenje Južne Amerike je ipak nešto drugo, konkurencija je mnogo jača. Na kupi Rasinga sedi Huan Antonio Pici, nekadašnji argentinski reprezentativac. Na meču protiv Kolona u Liga kupu Argentine prethodnog vikenda povredio se Tomas Čankalaj i njega najverovatnije neće biti u timu. I argentinski klubovi imaju problem s virusom korona. Matijas Rohas je u karantinu, dok se Masimilijano Kuadra oporavio od bolesti. Od korone su zaraženi i neki Picijevi pomoćnici.

23.55: (1,50) Rasing (4,30) Sporting Kristal (6,50)

Domaćin ima ulogu favorita bez obzira u kakvom sastavu izađe. Pre šest godina ovi timovi su igrali u najjačem klupskom takmičenju Južne Amerike, a zanimljivo je da je Sporting Kristal pobedio Rasing u Aveljanedi sa 2:1, ali sedam dana kasnije argentinski tim je slavio u Peruu sa 2:0, a jedan od golova postigao je legendarni as Rasinga i Intera Dijego Milito.

Šampion Čilea Universidad Katolika sa novim trenerom Gustavom Pojetom startovao je sezonu u Libertadoresu porazom u Kolumbiji od Atletiko Nasionala iz Medeljina (0:2), a noćas (23.55) u Santijago de Čile stiže Argentinos Juniors. Tim iz Buenos Ajresa na premijeri je bio bolji od urugvajskog prvaka Nasionala iz Montevidea sa 2:0. Domaćin je pod imperativom pobede ako želi da se uključi za jedno od prva dva mesta u grupi.

23.55: (2,40) Universidad Katolika (3,10) Argentinos Juniors (3,20)

Gosti će teško do četvrtinala Liga kupa Argentine. Imaju u tom takmičenju četiri vezana remija. Katolika ima tri pobede i poraz u prvenstvu Čilea, a osvojila je Superkup ove zemlje posle pobede sa 4:2 protiv gradskog rivala Kola Kola. Pojet najveće nade polaže u prošle sezone prvog strelca Čilea, Argentina Fernanda Zampedrija koji na startu ove nije tako ubojit.

Podsetimo, prva dva mesta iz svih odam grupa donose plasman u osminu finala Kopa Libertadores, dok će trećeplasirani timovi da igraju osminu finala Kopa Sudamerikane.

KOPA LIBERTADORES - 2. KOLO

GRUPA A

Sreda

Palmeiras – Independijente del Valje 5:0 (2:0)

/Roni 11, 74, Adrijano 20, De Paula Kareiro 66, Danilo 81/

Defensa i Hustisija - Universitario 3:0 (1:0)

/Picini 33, Bou 71, 80/

GRUPA B

Sreda

Internasional – Deportivo Tačira 4:0 (3:0)

/Kuesta 20, Patrik 24, Galjardo 43, Juri Alberto 76/

Četvrtak

Olimpija Asunsion - Olvejz Redi 2:1 (0:0)

/Santa Kruz 71, Ortiz 80 - Polenta 64 ag/

GRUPA C

Sreda

Boka Juniors – Santos 2:0 (0:0)

/Tevez 47, Vilja 69/

Četvrtak

Barselona Gvajakil - Strongest 4:0 (0:0)

/Garses 46, Pinijeda 67, Martinez 73, Valverde 86 ag/

GRUPA D

Čevrtak

River Plejt - Junior 2:1 (1:0)

/Martinez 29, Alverez 55 - Borha 90+4/

Santa Fe - Fluminense 1:2 (0:1)

/Hiraldo 51 - Fred 5, 46/

GRUPA E

Četvrtak

23.55: (1,50) Rasing (4,30) Sporting Kristal (6,50)

Petak

02.00: (1,12) Sao Paulo (9,00) Rentistas (20,0)

GRUPA F

Sreda

Nasional - Atletiko Nasional 4:4 (2:2)

/Berhesio 12, 51, 64, Fernadez 45+4 - Barera 8, 85, Andrade 45+2, Orijuela 74 ag/

Četvrtak

23.55: (2,40) Universidad Katolika (3,10) Argentinos Juniors (3,20)

GRUPA G

Sreda

Flamengo – Union Kalera 4:1 (2:0)

/Barbosa 31, 79, De Araskaeta 34, Pedro 85 – Saez 57/

LDU Kito – Velez Sarsfild 3:1 (1:1)

/Martinez 28, 53, Zunino 65 – Galdames 42/

GRUPA H

Sreda

Atletiko Mineiro - Amerika de Kali 2:1 (0:0)

/Hulk 58, 63 - Sančez 75/

Sero Portenjo - Gvaira 0:0

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

TREĆA SMENA: Prštaće u Libertadoresu i Sudamerikani, Mezenga kralj prvenstva Paulista, Jokić sprema osvetu Reptorsima

Izvor: MozzartSport.com, 29.Apr.2021

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći..RASING – SPORTING KRISTAL, 23.55..(Fudbal, Kopa Libertadores)..|..Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com..U Grupi E Kopa Libertadores u prvom meču drugog kola u Aveljanedi na stadionu Huan Domingo Peron Rasing dočekuje peruanski...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.